onsdag 20 februari 2019

Kulturkollos veckoutmaning vecka 8: Visa mig din bokhylla (och din läshörna) så ska jag säga vem du är...


Jag hoppar på Kulturkollos veckoutmaning idag. Jag har hoppat över det under några veckor, men nu är det dags igen. Veckans utmaning handlar om bokhyllor och läshörnor

Veckans utmaning handlar om något som för mig och för många andra är helt nödvändigt för att ett hem ska kännas som ett hem. Ja, ni förstår vad jag pratar om – böcker och bokhyllor så klart!
I Kulturkollos begynnelse visade några av medlemmarna upp sina bokhyllor och läshörnor, men vi är också nyfikna på hur det ser ut hemma hos er. Visa oss era bokhyllor och/eller din bästa läshörna. 

------------

Vi har bokhyllor i varje rum förutom badrum och ett av sovrummena (men när det rummet renoverats så kommer det att finnas minst ett där också) så totalt finns det nu 13 sektioner Billy i olika bredd och höjd plus 1 fristående större bokhylla (som motsvarar ungefär 3-4 sektioner Billy) i makens rum.


Våra bokhyllor är rätt så stökiga, böckerna stoppas in där det finns plats och böckerna får samsas med en massa andra prylar, dvs klockor, radio, prydnadssaker, pärmar osv osv. Enda ordningen är att makens bokhyllor innehåller mest historia och krig (både fackböcker och skönlitteratur), i gästrummet finns lästa böcker, olästa pocketböcker finns i hallen, kokböcker och trädgårdsböcker har sin plats i köket och i vardagsrummet är det lite blandat med fackböcker och skönlitteratur och där försöker vi ha favoriterna. Ett av rummena ska nu renoveras och då kommer det bli bokhyllor där också men det är tänkt att det mest är pärmar och dylikt som ska flyttas dit så vi har allt det samlat på ett ställe. Men jag misstänker nog att det lär bli lite plats för böcker också.
Utöver bokhyllorna finns sen såklart de där nödvändiga högarna med böcker lite varstans,


Jag har inte direkt någon läshörna utan jag läser oftast vid köksbordet. Där har jag allt jag behöver nära: Mitt bokstöd som jag inte kan vara utan, bredvid mig på stolen finns "läsahögen" med rec.ex och sånt som ska läsas inom den närmaste tiden. Bakom ryggen har jag vattenkokaren så det bara är att vända sig om så för att ta sig en ny mugg med te. Här är det också stökigt eftersom jag inte bara läser där utan också håller kassabok och sköter annat pappersarbete på dagarna.


5 kommentarer:

 1. Många hyllor! Ser ut som en mysig läsplats. :)

  SvaraRadera
 2. Härligt med ett hem fyllt av böcker!

  SvaraRadera
 3. Tack för att du delar med dig av ditt charmiga bokstök!

  SvaraRadera
 4. Mycket boklystet :)
  Härligt att ha så mycket plats!

  SvaraRadera