söndag 23 februari 2020

En smakebit på søndag - Allt var för Liv

Äntligen börjar den enorma tröttheten ge med sig, i fredags sov jag "bara" 12 timmar, och på lördagen bara 9 timmar vilket känns helt otroligt, kanske att mitt sömnbehov snart är nere i det normala...
Jag fick alltså mer gjort på lördagen än vad jag hade trott var möjligt men den här gången prioriterade jag faktiskt annat än läsningen och bloggen, det mesta har ju blivit eftersatt under tiden som jag sovit 17-18 timmar/dygn. Lördagen blev alltså planeringsdagen för oss då vi planerade lite för hur vi hoppas kommande vecka ska bli om det här håller i sig. Det känns riktigt skönt att eventuellt orka  med allt det vanliga utan att vara så trött att ögonen går i kors. Söndagarna ha vi ju redan ganska inrutade - göra veckans matsedel, börja göra inköpslista, idag lagar maken middag så jag kan sitta och läsa och vid 16.00 bänkar vi oss framför tv:n för att titta på favoritprogrammet Salvage Hunters i ett par timmar.
Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------------------

Min smakbit kommer från sidan 9-10 i Allt var för Liv av Aliya Dahlgren (titeln är länkad till förlagets sida, där det finns mer info om boken)


"Strax före tolv sågs vi igen. Med kvicka steg och kurrande magar gick vi mot det nya ekologiska caféet på Riddargatan som Caroline pratat så mycket om.
"Då får ni välja tre ätbara saker och en dressing. Det ingår i priset", slängde den unge mannen ur sig samtidigt som han svepte med armen över de otaliga plastbunkarna i kyldisken. Den långa luggen låg som en gardin över hans panna och det var knappt man såg ögonen där under buskaget. Om syftet med den förvuxna manen var att se cool ut så hade den motsatt effekt på mig. Det fyrkantiga ansiktet med tendens till överbett och de ljusbruna hårtestarna som täckte halva ansiktet fick honom att påminna mer om en yorkshireterrier som blivit av med sin luggrosett än den tuffe kille jag gissade att han ville efterlikna.
Jag motstod lockelsen att fråga om han inte hade några oätbara saker att erbjuda. Istället svalde jag sarkasmen och pekade på avokado, majs och svart quinoa."

15 kommentarer:

 1. Jag hade nog reagerat likadant som "jag" där. "Ätbara saker"... vad skulle man annars välja?

  SvaraRadera
 2. kanske ljuset minskar tröttheten, jag blev glad när solen sken en dag, tack för smakbiten, önskar en bra söndag.

  SvaraRadera
 3. det ska bli skönt att lämna februari bakom sig. tack för smakebiten

  SvaraRadera
 4. På smakbiten och tonen så låter det som en bok för mig. Hoppas det har vänt med sömnen nu!

  SvaraRadera
 5. Tack för en smakbit som verkligen får mig att vilja läsa mer. Yorkshireterriers brukar ju vara väldigt söta men kanske inte just i den här liknelsen... ;)

  SvaraRadera
 6. En sarkastisk ton som tilltalar mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Hoppas att din trötthet ger med sig. Så jobbigt.
  Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 8. Intressant smakbit, tack för den! Hoppas tröttheten ger med sig. Den här tiden är svår, jag kan bli pigg av ljuset och ändå vara väldigt trött, konstigt men men.

  SvaraRadera
 9. Onekligen kan denna vara mycket spännande och läsvärd. Finns ännu inte på biblan. Tack för smakbit, trevlig fortsättning på den soliga söndagen, hoppas du mår bra!

  SvaraRadera
 10. Det där låter som en bok som nog skulle passa mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 11. Säkert hjälper solen till att minska tröttheten också, om ni har haft en solig söndag liksom vi haft här!

  SvaraRadera
 12. Meh, yorkshireterrierar som är så söta!

  SvaraRadera
 13. Jobbigt att vara så trött. Hoppas det blir bättre. Tack för smakbiten har inte läst den. Ha en fortsatt trevlig vecka kram Nina

  SvaraRadera
 14. Ukjent bok for meg, takk for smakebiten.

  SvaraRadera
 15. Håller med jaget, varför skulle en vilja beställa oätbara saker? Tack för smakbiten! Skönt att du böjar få tillbaka krafterna.

  SvaraRadera