måndag 3 februari 2020

Recension: Famna feminint ledarskap - antologi

Titel: Famna feminint ledarskap - en antologi
Författare: Flera, lista längre ner i texten
Format: Kartonnage
Antal sidor: 378
Förlag: Förlagshuset Siljans måsar
Recensionsexemplar

"Kvinnliga ledare får ordet i 2000-talets kurvigaste antologi
Den här antologin har tagit sig den stora uppgiften att sprida ljus och förståelse över begreppet "feminint ledarskap". Ett begrepp som ligger i tiden, som det talas om, som väcker hopp och provocerar, men som få vad det betyder och än mindre hur det kan användas praktiskt. Så varför inte ge ordet till ledarna själva.
I 16 kapitel berättar 17 kvinnliga ledare om sin personliga resa och insikt i feminint ledarskap. Vi är globala affärskvinnor, konstnärer, poeter, storföretagsledare, entreprenörer, designers, terapeuter och andliga ledare. Vi är spridda över hela Sverige och även internationellt. Vi har vandrat olika vägar, genom olika branscher, men med olika drivkrafter och mål. Vi är i olika åldrar och på olika platser i livet. Vi har lärt på olika sätt och uttrycker oss på olika sätt.
Men vi har alla anlänt till samma plats och vi är alla här för att tillsammans ge vidare denna facettslipade diamant till dig som läsare: förmågan att Famna Feminint Ledarskap"

---------------
Jag fick en förfrågan från en av medförfattarna om jag ville läsa och recensera den här boken och trots att jag inte längre jobbar så blev jag intresserad av att läsa den och tackade ja.

Det här är alltså en antologi med 17 kvinnliga ledare som berättar i 16 kapitel om sina erfarenheter och sin syn på feminint ledarskap. De 17 medförfattarna är

Josefin Lassbo
Yvonne Frank Månsson
Laila Karlsson
Ingela Palmqvist
Ann-Britt Bolinder
Ana Kuni
Caroline Lifvenforth
Linda Adesh
Nanna Aida Svendsen
Ylva Wegler
Cecilia Rosenmåne
Johanna & Inger Wallin
Susanna Mei Silverhöj
Ullis Karlsson
Nina Koivumäki
Nenna Zetterström

På den tiden när jag själv fortfarande var med i arbetslivet var den här typen av funderingar ingenting man hade tid eller ork för, i alla fall inte inom den bransch jag jobbade i. Eftersom det var en mansdominerad bransch och vi bara var två kvinnor på just den avdelningen så hade det nog kunna varit lättare om vi hade kunnat få lite inspiration från den här typen av bok och hade då kanske också kunnat diskutera mer om vår roll i organisationen.
Famna feminint ledarskap är en intressant och inspirerande bok för kvinnor och för alla  i ledarposition att diskutera och låta sig inspireras av
Stort tack för rec.exet!


Famna feminint ledarskap finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage
Bokus Kartonnage
CDON Kartonnage
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar