torsdag 20 februari 2020

Hett i hyllan #236


Idag ska jag iväg på ännu en provtagning men innan jag åker så ska jag delta i Monikas Hett i hyllan och visa upp en av mina hyllvärmare. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------

Den här gången har jag plockat fram en bok jag köpt i en nätbokhandel

Regissören av Angelika Braun
Baksidestext:
"Under en kall och mörk januarivecka hittas döda män runt om i Stockholm. De är alla mördade på ett våldsamt sätt, till synes utan samband och med kryptiska tecken lämnade på kropparna.
Signe Grahn är en ung regissör utan pengar som försöker slå sig fram i den cyniska filmvärlden. Därför tar hon tacksamt emot det oväntade uppdrag som erbjuds henne via nätet, av en man som kallar sig Ola.
Björn Fors, lärare och beteendevetare vid psykologiska institutionen på Stockholm universitet, blir inkallad som specialist för att ingå i Gärningsmannaprofilgruppen på Rikskrim. Det är med lika delar frustration och lättnad som Björn involverar sig i jakten på mördaren. Han har en trasslig skilsmössa och ett häftigt temperament att bearbeta. Och så måste han ta hand om hunden Aska.
När Björn börjar få brev med filosofiska citat och rituella symboler med koppling till morden tätnar mystiken. Har de att göra med en eller flera mördare? Och varför dyker det upp döda djur på brottsplatsen?
Regissören är en snabb och filmisk pusseldeckare med brutala inslag som ytterst handlar om skuld, straff och identitet - om rätten att vara den man är."

Den här boken köpte jag 2016 från en av nätbokhandlarna efter att ha fått ett sånt där "4 för 100,-"-erbjudande per mail. Det fanns några böcker i erbjudandet som jag ville ha och det här var en "utfyllnadsbok" för att få ihop fyra så jag skulle få kunna utnyttja erbjudandet. I vilket fall som helst så ställdes den i bokhyllan och där har den stått sen dess. Troligtvis är det tidsbrist, som vanligt, som är orsaken till att den inte blivit läst men nu måste jag nog se till att läsa den också.

4 kommentarer:

 1. Det som är bra med Hett i hyllan är ju att man uppmärksammar sina olästa böcker och så blir de kanske lästa.

  SvaraRadera
 2. Ännu en bok som jag inte kände till :)

  SvaraRadera
 3. Den där läste jag någon gång runt att den kom ut har jag för mig.

  SvaraRadera
 4. Jag brukar inte lägga till omslag men den här minns jag just för att Per Morberg är på bilden

  SvaraRadera