söndag 2 februari 2020

En smakebit på søndag - Pälsjägare

Vi hade tänkt att bara ta det lugnt den här helgen och på lördagen var det verkligen lugnt, det enda vi gjorde var att läsa och titta på tv. Men så hade vi sett att det var Antikmässa i Uppsala den här helgen och den måste vi ju besöka så på söndagen är det tänkt att i ska iväg dit på förmiddagen. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------------

Min smakbit kommer från  sidan 71 i Pälsjägare: fyra berättelser om kärlek av Boel Gerell  (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Några år efter att Bea flyttat hemifrån bodde hon i en studentkorridor och hon minns det som en period med mycket ljud. Tunna väggar och människor som levde intensiva och turbulenta liv tätt inpå varandra: pratade och festade, älskade och pluggade och slamret ifrån köket där det nästan alltid, oavsett tid på dygnet, var någonting på gång.
De var tolv som delade på plattorna och skåpen och en av dessa tolv var Dan, som var där nästa mest. Helst lagade han grytor, timslånga kok med grundligt förarbete och det var svårt att förstå att han tog sig tid till det mitt i det där kaoset. Alltid vegetariskt med råvaror köpta på torget, starkt kryddat och en glädje i själva processen samtidigt som han passade på att plugga mellan momenten. Alltid en bok uppslagen och hon tror att det var läkare han skulle bli, åtminstone var han en av dem som tog studierna seriöst."

16 kommentarer:

 1. Den här boken känner jag inte till. Fy för att bo i studentkorridor...

  SvaraRadera
 2. hoppas ni gör några fynd, blir nyfiken på denna, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Å, jeg elsker antikkmesser :-) Det bruker å være noen rundt her jeg bor to ganger i året. Det er gøy å bare gå rundt å se, men jeg må innrømme at jeg av og til faller for noe som får bli med meg hjem! Jeg er også veldig glad i bruktbutikker. Det føles bedre å kjøpe ting brukt hvis jeg kan. Mannen min og jeg har nesten gjort det til en sport, så det meste vi har av møbler er kjøpt brukt opp igjennom årene. Noe har vi også fått gratis gjennom en nettside hvor folk selger ting, eller gir dem bort. Alle bokhyllene mine fikk jeg etter at vi flyttet inn her vi bor. (De jeg hadde var så gamle og ødelagte at vi ikke tok dem med på flyttelasset).
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 4. Den har jag inte hört talas om, lustig titel.

  SvaraRadera
 5. den boken står oläst i min hylla. tror att jag ska ta itu med den. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 6. Dette var en ukjent bok for meg men den virker ganske interessant. Tusen takk for smakebite.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakebiten! Har inte hört talas om den tidigare, men det ger mersmak.

  SvaraRadera
 8. Timslånga kok när man bor i studentkorridor? Ambitiöst! Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Väckte mitt intresse direkt, tyvärr fanns den endast som e-bok på biblan. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 10. Blir nog alltmer vanligt med den typen av boende. Ganska egendomligt att långkoka vegetariskt f.ö., grönsakerna måste ju bli rätt urkokta. :)

  SvaraRadera
 11. Den vill jag läsa! Jag minns det första boendet jag fick när jag kom till Umeå; 22 personer på ett kök och tre badrum. Man var ganska motiverad att hitta något annat ställe att bo på.

  SvaraRadera
 12. Okänd bok för mig, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. En ny och obekant bok för mig. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 14. Det var en ny bok för mig...tack gör smakbiten. Ha en fortsatt trevlig dag kram Nina

  SvaraRadera
 15. Tack för smakbiten! Den skulle jag vilja läsa! Hoppas besöket på Antikmässan gick bra!

  SvaraRadera
 16. Jag längtar inte tillbaka till just studentkorridoren. Det var ständigt skitigt i vårt kök... Antikmässan i Uppsala skulle jag vilja besöka.

  SvaraRadera