torsdag 13 februari 2020

Recension: Kallare än is av Helena Kubicek Boye

Titel: Kallare än is
Serie: Anna Varga
Författare:  Helena Kubicek Boye
Format: Inbunden
Antal sidor: 301
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?
Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårdspsykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörja en internutredning.
När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar - det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger."

-------------------------
Jag har läst de två tidigare delarna och gillat dem så det var självklart att jag ville läsa den här också!

Efter två böcker känner man ju Anna ganska bra och därför känns det lite extra nervigt att läsa om hennes agerande i vissa situationer, hon utsätter sig för faror som jag tycker borde vara rätt så lätta att förutse.

Kallare än is är verkligen en bra titel för den här boken för den fick mig, som är väldigt frusen av mig även i vanliga fall, att frysa ännu mer. Berättelsen utspelar sig alltså på vintern och miljöbeskrivningarna är så levande att det känns som om man befinner sig utom hus när det är ett antal grader kallt och massor med snö.

Trots att mycket i handlingen kretsar kring ortsborna och deras syn på vargar så finns rättspsykiatriska kliniken där i bakgrunden och sprider en lite otäck stämning över det hela och jag rågar mig själv hela tiden ifall inte kliniken och dess personal eller intagna har nånting med händelseförloppet att göra. Hur det är med den saken vill jag inte avslöja här utan det får var och en läsa och komma fram till själv.

Kallare än is är i alla fall en lättläst och spännande bok om psykologen Anna Varga och jag ser verkligen fram emot att fortsätta följa den här serien.

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Helena Kubicek Boyes websida

Tidigare böcker i serien som jag recenserat

Del 1: Innan snön faller
Del 2: Den ljusaste natten

Kallare än is finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden
CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar