torsdag 10 september 2020

Hett i hyllan #265


Torsdagarna på bloggen börjar alltid med Monikas Hett i hyllan där man ska visa upp och berätta om sina hyllvärmare. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------------

Ett loppisfynd igen

En fri röst - min självbiografi av Ayaan Hirsi Ali (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext:
"Ayaan Hirsi Ali personifierar kampen för ett fritt och självständigt liv som muslimsk kvinna i väst. Det här är historien om hur denna unga kvinna målmedvetet och konsekvent befriat sig från en ålderdomlig och tvingande kvinnosyn och blivit en internationell symbol för kvinnokamp över hela världen. Ayaan är också kvinnan bakom filmen Underkastelse del 1, som fick en muslimsk extremist att på öppen gata mörda regissören Theo van Gogh. Ett dödshot är riktat även med Ayaan Hirsi Ali, ett hot som tvingat henne att g under jorden och ständigt omge sig med livvakter"


Den här boken köpte jag på loppis innan jag startade bokbloggen, dvs före 2012  innan jag började hålla koll på vad, när och var ja köpte böckerna. Det var nog också under den period då jag läste mycket biografier, memoarer osv.  Den perioden gick över och de senaste åren har jag inte läst specielt mycket böcker i den genrén och det är nog mycket därför som den här boken blivit en hyllvärmare

3 kommentarer:

  1. Det här verkar intressant. Det är förskräckligt att människor ska bli dödshotade på grund av att de för fram ett annat sätt att leva.

    SvaraRadera
  2. Den är helt säkert intressant, men biografier läser jag ytterst sällan. Kanske en varje decennium 🙂

    SvaraRadera
  3. En helt obekant bok. Den är säkert intressant. Tack för tipset.

    SvaraRadera