torsdag 17 september 2020

Hett i hyllan #266

 


Jag är lite sen med bloggen idag, vilket beror på att jag här på morgonen satt igång med storkok av gulasch och det tog sin lilla tid. Nu är det i alla fall dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------------------

Ett loppisfynd igen
Lycka! - en handbok i konsten att leva av Hans Helighet Dalai Lama och Howard C. Cutler (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Vad innebär det egentligen att vara lycklig? Och hur når vi dit? I bästsäljaren Lycka! En handbok i konsten att leva samtalar Dalai Lama och den amerikanske psykiatrikern Howard C. Cutler om frågorna vi alla någon gång ställer oss. Vi får ta del av den tibetanske ledarens tankar kring vardagsproblem som ängslan och ensamhet, avundsjuka och besvikelser. För Dalai Lama står källan till all mänsklig lycka att finna i grundläggande humanistiska värden som medkänsla, tolerans, ärlighet och förlåtelse, och bokens livsrecept handlar i hög grad om att odla den rätta mentala inställningen."

Den här boken har jag köpt på loppis innan jag började blogga, dvs innan jag höll koll på var, när och hur jag köpte böcker. Man går ju igenom olika livsfaser och jag kommer emellanåt i sådan fas då jag gärna vill läsa om andra livsfilosofier, trosinriktningar osv och att jag köpte den här boken var nog precis därför, just då behövde jag läsa nånting sånt här. Men livet förändras, ibland till dt bättre, ibland till det sämre så den här boken har då hamnat i bakersta raden i pocketbokhyllan och blivit bortglömd. Just nu känner jag ingen som helst lust att läsa den så vi får väl se, kanske den åker ner i utrensningslådan, eller så får den hänga med ett tag till. 

3 kommentarer:

  1. Dalai Lama känner jag ju till, men inte boken. Den är alldeles säkert intressant.

    SvaraRadera
  2. Jag tror också att det kan vara intressant. Det beror på hur det är skrivet förstås och sedan är det ju precis som du säger att vissa böcker ska man vara i en viss situation och i en viss sinnesstämning för att vilja läsa. Själv har jag inte läst den.

    SvaraRadera
  3. Dalai Lama låter intressant, men när det står "handbok" så skräms jag bort en del...

    SvaraRadera