söndag 20 december 2020

En smakebit på søndag - Edenbrooke

Äntligen har vi nu kommit in i den fasen inför jul där vi har det mesta inhandlat och lagat och kan bara ta det lugnt hemma och förundras över julhetsen ute i butikerna. Jag tycker nästan synd om dem som måste ut i butikerna för att köpa de där sista juklapparna och/eller julmaten. På lördagen tog vi det väldigt lugnt hela dagen och det mest ansträngande var nog att laga middag och sen titta på tv ett tag. På söndagen har vi nog inte tänkt oss att göra så mycket mer förutom att det då är dags för planeringen inför kommande vecka, dvs veckans matlista, inköpslista (om det behövs påfyllning av något) och så en liten att göra-lista så man sen inte behöver stressa med något. Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker.

---------

Min smakbit kommer från sidan 22 i Edenbrooke av Julianne Donaldson (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Ljudet av ett skott ekade genom tystnaden. Jag spratt till av rädsla. En man skrek till, vagnen ryckte framåt men stannade igen.

Betsy rörde sig "Vad var det?" mumlade hon

Jag tryckte ansiktet mot rutan. Två  ögon stirrade tillbaka på mig från andra sidan. Jag skrek. Vagnsdörren slets upp och en stor, mörk skugga fyllde öppningen.

"Ge hit vad ni har!" Rösten var dov och otydlig.

Jag hade hört talas om stråtrövare och visste vad som väntade. Jag måste ta mig ur vagnen och räcka över mina smycken och pengar. Men den hotfulla stämman väckte en insikt i mig att det vore dumt att lämna den relativa tryggheten i vagnen."

10 kommentarer:

 1. Vi har också gjort klart inför julen. Det känns skönt att bara kunna njuta nu 🙂

  SvaraRadera
 2. jag tar det alltid lugnt före jul, förbereder mig i tid, julafton har jag aldrig besökt en affär, tack för smakbiten, blir lite nyfiken.

  SvaraRadera
 3. Jag brukar nog laga det mesta av julmaten dan före dan. Men vi har alltid haft knytkalas med släkten så var och ens lott blir ganska liten. I år firar vi bara med oss fyra som bor i lägenheten och varken vi vuxna eller barnen är jätteförtjusta i julmat så det blir sparsmakat. Det är mest mor- och farföräldrarna som vill ha en massa rätter som vi andra inte äter. :)

  SvaraRadera
 4. Stråtrövare hör man inte talas om så ofta. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. En fin romantisk berättelse som jag gärna skulle se som film där man får frossa i miljön och kläderna. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 6. Bekant bok, men har inte läst. Håller med Paula om att det verkar vara en bok som skulle kunna göra sig som film. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Det här var en ny bok för mig. Verkar vara nåt för min smak. Tack för smakbiten! Och God Jul!

  SvaraRadera
 8. helt ny bok för mig! tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten!
  Jag gör klart julmaten dagen innan julafton tror jag. Vi har handlat hem allt.

  SvaraRadera
 10. Takk for smakebiten! Ukjent bok for meg, men nå leser ikke jeg så mange historiske romaner heller.

  SvaraRadera