onsdag 16 december 2020

Recension: En nästan perfekt mamma av Lilly Emme

Titel: En nästan perfekt mamma
Författare: Lilly Emme
Format: Inbunden
Antal sidor: 320
Recensionsexemplar

"Poppy är hemmafru i Cambridge och ägnar sina dagar åt att skjutsa runt sin dotter till skönhetstävlingar. Men när dottern oväntat tar hem högsta vinsten bryter helvetet löst. Poppys bösta väninna och vapendragare, Stacy, är rasande eftersom hennes egen dotter för första gången blir petad från prispallen.

Snart blir Poppy avstängd från skolrådet, utesluten ur gemenskapen kring skönhetstävlingarna och fråntagen sin roll på vårmarknaden. Hon står handfallen och söker tröst hos farmor Maureen samtidigt som årets viktigaste skönhetstävling närmar sig.

För Poppy blir våren en helt annan än den hon planerat för. Vänskapsband brister, ett kattköp krånglar, skvallret löper amok och en oönskad släkting gör sig påmind. Hur ska Poppy reda ut röran hon befinner sig i? Och är skönhetstiteln verkligen värd att kämpa så hårt för?"

---------------

Den här boken dök upp som en överraskning i somras men jag hade inte tid då att läsa den utan kunde ta in den på översta hyllan i bokvagnen först nu i september. Den passade perfekt in just nu när jag behövde lite lättsammare läsning.

Jag har faktiskt aldrig förstått mig på det här med skönhetstävlingar för barn. Har sett en del program på tv om företeelsen och förstått att det visst är knivhård konkurrens och barnen drillas stenhårt i de olika momenten i tävlingarna. På något sätt är den här aktiviteten, eller vad man nu ska kalla den, rätt så absurd. Med tanke på ovanstående så var jag faktiskt beredd på att den här boken inte skulle vara nånting för mig. Döm om min förvåning när jag upptäckte att jag faktiskt gillade boken väldigt mycket, tyckte den var väldigt underhållande och satt och småskrattade vid vissa avsnitt.

Det var märkligt nog väldigt underhållande att läsa om mammornas avundsjuka och missunnsamhet, om knivhuggen i ryggen på den som man för tillfället inte kommer överens om. 

En nästan perfekt mamma är verkligen feelgood när den är som bäst - en varm, humoristisk, lättläst och enormt underhållande berättelse med lite svärta. Jag ser verkligen fram emot fler böcker av den här författaren!

Tack Historiska media för rec.exet!


En nästan perfekt mamma finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar