söndag 27 december 2020

Recension: Han dör om du inte av Peter James

Titel: Han dör om du inte
Originaltitel: Dead if you Don't
Serie: Roy Grace
Författare: Peter James
Översättning: Reine Mårtensson
Format: Inbunden
Antal sidor: 447
Recensionsexemplar

"Kipp Brown, framgångsrik affärsman och notoriskt spelberoende, har aldrig drabbats av så många bakslag på en gång. Dubbellivet han lever börjar knaka i fogarna. För att skingra tankarna tar han med sig sin tonårsson på en fotbollsmatch, men det är i vimlet på stadion som den verkliga mardrömmen börjar. Några minuter in i matchen försvinner sonen spårlöst, och snart får Kipp ett meddelande som gör honom iskall av skräck: Vi har din son, om du vill se honom vid liv igen måste du göra som vi säger

Kriminalintendent Roy Grace får utredningen på sitt bord. Till en början verkar det som en vanlig kidnappning, men det dröjer inte länge förrän spåren leder till Brightons undre värld, där inga regler gäller och inget är som det verkar..."

---------------

Den här boken dök upp som en överraskning i brevlådan i våras och jag har inte hunnit läsa den förräns nu. Men så är det ju, det finns alltid så mycket att läsa att några måste man välja bort och ta dem först senare. Nu såg jag ändå fram emot att läsa den här boken för jag brukar ju tycka om engelska deckare, thrillers och polisromaner.

Jag har läst någon/några delar av den här serien tidigare men fastnade aldrig och var inte intresserad av att fortsätta följa serien, den fungerade inte riktigt för mig och det var nog mest för att jag inte fastnade fr huvudpersonen, tyckte han var lite väl beige. Tyvärr måste jag medge att det är samma sak för mig med den här boken, karaktären Roy Grace är så grå och slätstruken att jag inte blir intresserad. Den här serien ska visst komma som tv-serie med John Simm (Life on Mars, Doctor Who) i rollen som Roy Grace, och även om jag inte tittar speciellt mycket på tv så ska ja nog försöka se i alla fall ett avsnitt så får man se om den passar mig bättre och om jag då ändrar åsikt om Roy Grace.

Han dör om du inte är en lätt- och snabbläst bok men tyvärr inte så spännande som jag hade hoppats den skulle vara. Jag brukar gilla engelska deckare men den här gången var det som om berättelsen aldrig fick tillräckligt med luft under vingarna för att jag skulle fastna för den.

Jag har bjudit på en smakbit ur boken i ett annat inlägg HÄR

Tack HarperCollins Nordic för rec.exet!

Mer info om författaren och hans böcker finns på Peter James websida

Jag har recenserat en bok tidigare av den här författaren

Långt ifrån död

Han dör om du inte finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar