torsdag 24 december 2020

Hett i hyllan #280

 

Det är julafton så morgonen har gått åt till att göra färdigt för eftermiddagens julmiddag, men nu börjar det mesta var klart och jag kan göra annat också. Då är det dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------------

Ett loppisfynd igen

The Eye of Jade av Diane Wei Liang

Baksidestext:

"Mei Wang is a modern woman in a modernized city: her intuition and intellect have made her first successful female private investigator in Beijing. But in case brought to her by a family friend - the search for a Han dynasty Jade of great value - forces Mai to confront an ugly piece of modern China's past. It seems that the Eye of Jade wa looted från a museum during the Cultural Revolution, and the hunt for the precious artifact draws Mei into this troubled period ... and into her family's dark secrets, long buried by history.

The first novel of an exhilarating new detective series, now in paperback, The Eye of Jade id borth a thrilling mystery and a sensual and fascinating journey through modern China"


En av böckerna jag köpte 2013, den här gången på Ulva bakluckeloppis, i slutet av min engelska period. Jag kan bara spekulera men jag kan tänka mig att en del orsak till att jag köpte den var att den utspelar sig i Kina och en annan att den kostade bara 5,-. Jag blir faktiskt fortfarande intresserad av att läsa den nu när jag hittat den (självklart stod den i bakersta ledet) så vi får väl se om det inte snart är dags att återuppta läsning på engelska.


1 kommentar:

  1. En okänd bok för mig. Du har väldigt många sådana 🙂

    SvaraRadera