lördag 26 december 2020

Recension: Försvararen av Anna Karolina

Titel: Försvararen
Serie: Ebba Tapper  & Agneta Köhler
Författare: Anna Karolina
Format: Inbunden
Antal sidor: 335
Förlag: Bokfabriken
Recensionsexemplar

"En av oss kommer att dö idag"
Det är julafton när Jasmine Moretti yttrar de ödesdigra orden till sin tvillingbror Nicolas. Han viftar bort henne, och tillsammans firar de av julen inne på pubens toalett med ett par linor kokain, och fortsätter festen tills de däckar hemma i Jasmines soffa. Bara en av dem vaknar igen.

Den uppsagda polisen Ebba Tapper väcks av ett envist knackande på dörren och släpar sig ut till hallen. I trapphuset står den beryktade advokaten Angela Köhler som just tagit sig an en medialt uppmärksammad klient. Hon behöver Ebbas hjälp och godtar inte ett nej. Plötsligt är Ebba biträdande jurist i Sveriges just nu hetaste mordutredning.

Brutalt kastas hon in i fallet och tvingas konfrontera både sina tidigare kollegor och orsaken till varför de frös ut henne. Det blir en maktkamp där bägge sidor vill vinna. Men frågan är vem som vill det mest."

---------------------------------

Jag har läst nästan alla (har nog missat några) Anna Karolinas böcker och gillat dem (länkar till recensionerna finns längre ner på sidan) så jag blev såklart intresserad när jag såg att det skulle komma en ny bok/serie av henne. Försvararen är första boken i en planerad serie om biträdande jurist Ebba Tapper och advokat Angela Köhler.

Ebba Tapper och Agneta Köhler är två väldigt egensinniga karaktärer  som jag tror kan bli väldigt intressant att följa. Deras samarbete kan nog  bli väldigt underhållande att läsa om med tanke på att ingen av dem direkt följer alla lagar och regler. Det enda jag har lite svårt för är Ebbas beroendeproblematik, jag börjar bli lite less på missbrukande poliser /f.d. poliser/detektiver, just det persondraget används nästan alltför flitigt av många deckarförfattare.

Det är högt tempo i berättelsen och att Ebba och Agneta inte drar jämnt i alla lägen så är det nog det som gör det här omöjliga paret så dynamiskt. Försvararen är en spännande och underhållande första bok i en serie som jag gärna vill fortsätta att följa.

Jag har bjudit på en smakbit från boken i ett annat inlägg HÄR

Tack Bokfabriken för rec.exet!

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Anna Karolinas websida

Mina recensioner av andra böcker av Anna Karolina som jag läst

Fristående

Amanda Paller

Del 5 och 6 i Herkulesserien tillsammans med Mons Kallentoft

Försvararen finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok

Bokus Inbunden/E-bok

CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar