fredag 18 december 2020

Fem en fredag vecka 51: Att göra

 
Lilla "väckarklockan" Remus lät mig sova i morse igen men den här gången låg jag inte kvar riktigt lika länge som igår. Nu är det alltså dags att ta itu med fredagens bloggaktiviteter och jag börjar med att svara på frågorna i elisamatildas Fem en fredag där temat den här veckan är

ATT GÖRA

---------------


1. Vad är du inte färdig med den här veckan?
Jag har nog fått det mesta gjort som jag hade tänkt den här veckan

2. Vad står härnest på agendan?
Skinkan: I år gör vi den tidigare än vanligt så att vi ska kunna skära lite skivor till bror som vi åker med julmat till dagen före julafton

3. Vad har du hunnit klart med i tid?
Det mesta - i och med att vi under årens lopp skalat bort en massa "måsten" så brukar det inte vara någon stress eller problem med att hinna med allt före jul, vi är nog båda väldigt inarbetade på hur och när allt ska göras och då behöver man inte stressa

4. Vad kommer du skjuta på till senare?
Inköpet av årets gemensamma julklapp till hushållet kommer vi inte att handla förrän tidigast under mellandagarna. 

5. Vad var din senaste i sista minuten?
Den har inte kommit ännu - men det lär bli den sötade makaronilådan till maken på julafton (för de går inte att gör färdigt in i frysen innan). Den brukar jag göra i sista minuten så att när den är klar så kan vi direkt börja äta.

7 kommentarer:

 1. Du verkar också var en människa som tar det lugnt och inte stressar upp dig. Det är skönt tycker jag! Det blir ju som det blir! God Jul!

  SvaraRadera
 2. Hoppas du blir insläppt i affären under mellandagarna. Regeringen uppmanade idag affärerna att inte ha någon mellandagsrea.

  SvaraRadera
 3. Makaronilåda - den väcker minnen hos mig. För den var nästan en nationalrätt för befolkningen på Barbados. Makaronilådor såldes från food trucks på varenda gatuhörn. Goda var dom också.
  Kul att läsa att du heller inte stressar inför julen.

  SvaraRadera
 4. Sötad makaronilåda, du bara måste berätta hur du gör den, aldrig hört talas om!I Finland gör vi sötad potatislåda till jul, den står framme och sötar sig själv vill jag minnas, man tillsätter inget socker. Den har aldrig varit min favorit, föredrar kålrotslådan och leverlådan. Idag sa Löven att några reor inte ska förekomma efter jul i handeln så ni kanske får vänta lite längre på hushållets julklapp. Fast, rea på nätet borde ju vara tillåtet.

  SvaraRadera
 5. vi har alltid ätit halva skinkan varm före jul, godast då, nu köper jag några skivor färdigt, men morotslåda har jag gjort.

  SvaraRadera
 6. skinkan tillreder jag i ugn i stekpåse någon dag före julafton. griljeringen sker på julafton. här stressas det inte heller. julbordet är minimalt men ändå mer än tillräckligt

  SvaraRadera
 7. Utmärkt att handla stora och dyra saker efter jul. Förhoppningsvis är affärerna öppna då också. Här blir det pizza som min käre man lagar på julafton. Han är vegetarian så någon julmat behöver vi inte handla :-).
  Ingrid som önskar dig en fortsatt skön helg.

  SvaraRadera