söndag 8 mars 2015

Ängeln

Titel: Ängeln (The Original Sinners: De röda åren, del 2)
Författare: Tiffany Reisz
Format: Storpocket
Antal sidor:413
Förlag: Harlequin förlag

"Att hantera fysisk smärta är en sak, men kärlek kan göra så mycket ondare.

Den ökända erotikförfattaren och dominatrixen Nora Sutherlin gör något som går stick i stäv mot hennes natur - hon gömmer sig. Allt för att skydda sin älskare Søren, som plötsligt utsätts för en ingående medial granskning. Om hans sexuella böjelser upptäcks skulle det innebära en katastrof för hans liv och arbete. Nora ligger därför lågt hela sommaren, i en lantlig idyll med lyx och erotiska utsvävningar.

Hennes värd är den förmögne och ohämmade Griffin Fiske. Han är förtjust över att få Nora som gäst på sitt gods, inte minst när han möter hennes ressällskap. Michael är ung och oerfaren och vacker som en ängel. Han har snabbt blivit Noras skyddsling och under sommaren ska han genomgå sin utbildning hos henne - i att hantera smärta.

Visst njuter hon av sommarens uppdrag, men Noras tankar är på annat håll. Hon tänker på Søren, men också på en man från ett nära förflutet, en man med en mjukare sida. Kanske är det just det som gör att han skrämmer henne mest. Det är en sommar som ska bevisa den urgamla sanningen: att kärlek gör ont."

---------------------------

Ängeln är del 2 i Tiffany Reisz erotiska serie The Original Sinners och jag var tvungen att börja med den här direkt efter att jag läst klart del 1, Sirenen.

Nora är såklart huvudpersonen i den här boken också, och Griffin Fiske träffade man på i förbifarten i del 1, men Michael, som namnet Ängeln syftar på, är en ny bekantskap.

Det jag automatiskt reagerar på är att i Ängeln ligger tyngdpunkten på männen. Sex (och attraktion) mellan personer av samma kön i erotiska romaner brukar oftast handla om två kvinnor, inte två män. Så jag är faktiskt glatt överraskad av att Reisz vågat sig på något så ovanligt som det här och det bästa är faktiskt att hon lyckas att berätta om det på ett väldigt fint och känslosamt sätt - det är inte pang på såsom män brukar porträtteras utan här berättas om förälskelse, attraktion och sex mellan män på ett mycket ömsint och vackert sätt. 

Självklart finns det här också en hel del BDSM, det är ju det som är Noras grej, men i Ängeln är Noras del inte lika framträdande som i Sirenen utan här får Michael och Griffin stå i rampljuset.

Søren och Kingsley är med på var sitt håll men båda rör sig mer i periferin. Men man får  i den här boken veta lite mer om Sørens bakgrund och vad som format honom till den han är.

Jag tycvker nog ännu mer om den här serien nu när jag läst del två , men tänker ta en liten paus och läsa något annat mellan innan jag sätter igång med del 3, Prinsen. Läser jag alla delar i ett svep så lär jag tröttna innan jag är klar med böckerna, bättre då att ta en paus så jag hinner smälta de två första delarna lite innan jag sätter igång med nästa


Vill du veta mer om författaren och hennes böcker så finns mer info på Tiffany Reisz hemsida

Min recension av del 1, Sirenen

Ängeln finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
HarlequinInga kommentarer:

Skicka en kommentar