fredag 13 mars 2015

Bokbloggsjerka 13 - 16 mars

Idag har jag varit uppe helt fruktansvärt tidigt. Jag vaknade av att min man höll på och stökade runt i köket vid 05.00 innan han skulle iväg till jobbet och då tyckte jag det var lika bra att stiga upp och ta en mugg thé med honom. Och när han nu har åkt iväg så passar det bra att delta i Annikas bokbloggsjerka innan jag går och lägger mig igen och sover ett par timmar till. Veckans fråga kommer från Mia och Annika vill alltså ha svar på

Hur hinner du läsa så många böcker?


--------------------------


Jag läser i genomsnitt ca 15-20 böcker per månad beroende på hur tjocka och/eller krävande de är och får den där frågan ganska ofta.
Så länge jag jobbade så hann jag såklart inte läsa lika mycket , jag jobbade ganska mycket och jobbet då inkräktade ganska mycket på fritiden. Men numera är jag sjukpensionär så jag bestämmer själv över min tid. Jag har alltid två böcker på gång samtidigt, en i köket och en i sovrummet så redan det gör att det går undan. Jag är inte heller speciellt intresserad av TV förutom några program som jag gärna vill se,  så oftast hoppar jag över tv-tittandet nästan helt vilket min man bara är lycklig över för då får han titta på precis det han vill. Och jag har en förstående man som inte blir irriterad över att frun sitter konstant med näsan i en bok. Han läser också, men inte lika mycket som jag.
Utöver ovanstående så handlar det också om prioriteringar och schemaläggning, jag gör ju faktiskt annat också, inte bara läser.


31 kommentarer:

 1. jo, man hinner läsa mer utan tv....

  SvaraRadera
 2. Tvn och datorn tar mycket lästid! Så visst handlar om prioriteringar :)

  SvaraRadera
 3. Nej, det finns ju en del annat som hinns med också, inte bara läsning :)

  SvaraRadera
 4. tv.n är en rätt bra tidsskurk som "vanliga" människor inte tänker på att den tar tid. kollar jag på tv gör jag det dessutom nästan alltid parallellt som jag läser, hahah

  SvaraRadera
 5. Tv:n stjäl nog ganska mycket av min läs-tid. Det är så lätt att fastna framför den.

  SvaraRadera
 6. Under de perioder då jag inte jobbat har jag också läst så mycket, när jag haft orken till det. Och när det sällan är något bra på tv är det ingen större uppoffring att bara ha den avstängd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos oss är det mannen i mitt liv som tittar på tv och han är bara nöjd över att få titta på precis det han vill.

   Radera
 7. Jag älskar tv.serier men tittar oftast via datorn så då kan jag välja själv när och hur mycket jag vill se. =)

  SvaraRadera
 8. Visst handlar det om vad man vill prioritera! :)

  SvaraRadera
 9. Jag läser inte alls så mycket som du, inte just nu i alla fall. Men böcker och läsning är en viktig del av mitt liv, så jag ser helt enkelt till att få lästid.

  SvaraRadera
 10. Det finns ändå inte lika mycket kvalitets-TV att glo på som det finns bra böcker att läsa!

  SvaraRadera
 11. Det är krångligt det där, med den förlorade fritiden.. :)

  SvaraRadera
 12. Jag ser gärna tv:serier, men tittar oftast via datorn så då kan jag styra själv över hur mycket jag vill se och när. Jag har också flera böcker igång samtidigt! =)

  SvaraRadera
 13. Jag håller också på med prioriteringar och schemaläggning. Det finns vissa särskilda tider när jag ska läsa, och andra då jag måste göra annat. Men tid för läsning finns det alltid :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att tid för läsning finns det alltid!

   Radera
 14. det är ju faktiskt en himla tur att ha en partner som inte blir förbaskad när man mestadels förekommer som en kalufs ovanför en bok

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Så för att hålla honom på gott humör så får han en liten bokpresent då och då...

   Radera
 15. Förstående man låter väldigt bra :)

  SvaraRadera
 16. Är kommentarer som din som gör att jag tycker pensionering låter som en bra idé, fast helst inte en sjuk sådan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge "sjuk" inte betyder att man mår dåligt så funkar det också väldigt bra. I alla fall så får man tid över till mycket sånt man verkligen vill hålla på med.

   Radera
 17. Prioriteringar är nyckeln till att optimera sin lästid. :)

  SvaraRadera
 18. Ja, visst är det så. Allt man väljer att göra handlar om prioriteringar. Väljer man läsning så väljer man bort något annat. :-)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 19. Oj så mycket du hinner med! Kommer du ihåg vad du läst också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, visst kommer jag ihåg det jag läser. Jag kommer ihåg t o m de böcker som jag inte skulle behöva komma ihåg, dvs sk mellanböcker= böcker som jag läser mellan viktigare, tyngre böcker, bara för att rensa hjärnan och låta den vila lite.

   Radera
 20. Att slalomläsa är ett ganska effektivt lässätt. Jag har t.ex. lagom snuttläsningsböcker liggande i badrummet :-)

  SvaraRadera
 21. Det där med förståelse från de närmaste för att man läser är jätteviktigt.

  SvaraRadera
 22. Mina barn tycker jag är lite tokig med mina böcker men de tar hänsyn och köper böcker till mig i julklapp och födelsepresent

  SvaraRadera
 23. Här blir inte heller maken irriterad på mitt läsande, men då inte på grund av att han läser själv utan på grund av att han fastnar vid datorspelandet istället :) Har också sjukersättning och är hemma, så jag har hur mycket tid som helst egentligen, men för min del är det mest orken och dagsformen som bestämmer hur mycket läsning det blir.

  SvaraRadera
 24. Det mesta handlar nog om prioriteringar på ett eller annat sätt. Jag prioriterar läsning över mycket annat och brukar hitta luckor för läsning lite här och var. ;)

  SvaraRadera
 25. Har också ett par olika på gång samtidigt. Fast nu för tiden ligger det inte böcker på olika ställen utan det brukar vara en ljudbok och en e-bok som jag kör samtidigt.

  SvaraRadera
 26. Javisst handlar det om prioriteringar. :)

  SvaraRadera