torsdag 26 mars 2015

Om du får det här brevet

Titel: Om du får det här brevet
Författare: Sarah Blake
Format: Inbunden
Antal sidor: 334
Förlag: Bazar förlag

"Året är 1940. Europa slits i stycken av kriget. I USA lovar presidenten att inga amerikanska pojkar ska sändas i strid.
Iris James, postmästare i den lilla staden Franklin på Cape Cod, levererar nyheter om kärlek och sorg, glädje och förluster till ortsbefolkningen. Hon känner till deras hemligheter, och hon bevarar dem.
Den föräldralösa Emma Trask gifter sig med den unge läkaren i Franklin, och ser framför sig ett liv där hon aldrig mer behöver vara ensam.
Den till synes orädda radiojournalisten Frankie Bard rapporterar från blitzens London. Hennes röst når över Atlanten, och försöker få de motvilliga lyssnarna att uppmärksamma bomberna som faller över London, natt efter natt."

-----------------------------------

Jag brukar verkligen inte köpa böcker pga omslaget men någon gång ska väl vara den första också. Den här boken hamnade i min kundkorg för att jag letade efter en lite lättsam bok att läsa som "mellanbok" och omslaget gav de rätta signalerna.

När jag började läsa så hade jag lite svårt att hålla koll på personerna och kunde inte riktigt se hur det hela hängde ihop eller hur sambandet mellan personerna i Franklin och Franke Bard såg ut, men ju längre in i boken jag kom desto klarare blev det.

Franklindelen av Om du får det här brevet tycker jag är smått ointressant och nånting som jag läser igenom men inte engageras speciellt mycket av. Frankie Bard är i gengäld desto mer intressant och hennes resa på kontinenten är definitivt engagerande.

Om du får det här brevet är lättläst men det är inte en bok som lämnar något djupare intryck på mig. Den är inte riktigt en bok i min smak.

Om du får det här brevet finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar