söndag 1 mars 2015

Lämna inga spår - #Hyllvärmare2015

Titel: Lämna inga spår
Författare: Hannah Nyala
Format: Inbunden
Antal sidor: 284
Förlag: Forum bokförlag

" Det börjar som rena kärlekssemestern när Tally följer med Paul på en forskningsresa till Tanamiöknen i Australien. Men ute i ökenlandskapet ändras scenariot på ett skrämmande vis. Då Paul beger sig till flygplatsen för att hämta sin dotter lämnas Tally ensam vid tälten.
Fyra dagar, max fyra, ska han vara borta. Tally är först inte orolig, fast då dagarna blir till veckor börjar hon undra. Till slut inser hon att Paul och Josie inte kommer. Något måste ha hänt...
Det är över trettio mil till närmaste bebyggelse när hon börjar gå. Maten är slut, hettan olidlig och hon har ytterst lite vatten kvar. Snart stöter hon på Pauls omkullvälta jeep och gör en förödande upptäckt. Bakom ratten finner hon sin älskades hopsjunkna kropp, två kulor har genomborrat huvudet. I sitt chockade tillstånd är hon nära att missa Josie som ligger gömd i baksätet. Hon är knappt vid liv.
Vem kan ha gjort detta - och varför? När Tally börjar ana svaret inser hon hur oerhört viktigt det är att hon och Josie snabbt tar sig bort - utan att lämna några spår."

-----------------------------------

Lämna inga spår är ett riktigt impulsköp! Jag kände inte till författaren, visste inte alls vad hon skrev för böcker och hade egentligen inget behov av en bok till i bokhyllan. Men baksidestexten "talade" till mig och jag fick en känsla av att jag skulle gilla den här boken.

Jag har emellanåt lite svårt att hitta det spännande i vissa spänningsromaner och thrillers men i Lämna inga spår var det definitivt inte ett problem, boken är spännande från första till sista sidan. Kanske är det för att händelserna är så verkliga och trovärdiga att det är lätt att engagera sig i Tallys strävan att hålla ut och hålla sig själv och Josie vid liv. Och deras väg genom öknen är spännande, riktigt, riktigt spännande. Att det är så spännande beror nog väldigt mycket på att hon skriver om nånting som hon känner till väldigt bra eftersom hon varit medarbetare i amerikanska sök- och räddningsteam.

Lämna inga spår var verkligen en "läsupplevelse utöver det vanliga" som det står på baksidan av boken och jag är verkligen sugen på att läsa fler böcker av  Hannah Nyala.

Vill du veta mer om författaren och hennes böcker så finns info på Hannah Nyalas hemsida

Lämna inga spår finns att köpa hos t ex

BokbörsenInga kommentarer:

Skicka en kommentar