lördag 14 mars 2015

Dimma över Darjeeling

Titel: Dimma över Darjeeling
Författare: Mikael Bergstrand
Format: Inbunden
Antal sidor: 397
Förlag: Norstedts förlag

"Göran Borg är tillbaka på svensk mark. Efter den omvälvande resan till Indien och förälskelsen i skönhetssalongsföreståndarinnan Preeti är han på god väg att falla ner i sina gamla bittra hjulspår igen. Barnen är stora och behöver honom inte längre. Till och med hans psykolog tvivlar på honom. Det blir på sin höjd en öl någon gång med polarna och en och annan fotbollsmatch.
Men så dyker det upp en möjlighet. Hans bäste vän, den optimistiske textilexportören Yogi, ska gifta sig med sin stora kärlek Lakshmi. Göran bestämmer sig för att återvända till Indien för att hjälpa honom med förberedelserna inför bröllopsfesten.
Väl där går allt fel. Göran och Yogi dras in i en hejdlös skumraskaffär som tvingar dem ut på en dramatisk resa där deras vänskap prövas rejält."

-------------------------------------

Jag tyckte första delen, Delhis vackraste händer, var en smårolig feelgoodroman som man blev på gott humör av och tänkte redan då att jag skulle vilja läsa uppföljaren. Nu bar det sig inte bättre än att uppföljaren, Dimma över Darjeeling, fanns med på bokrean så den fick såklart följa med hem.

Göran Borg reste ju hem till Sverige i slutet på förra boken, men nu ska han tillbaka till Indien igen. Skillnaden den här gången är ju att nu blir det inte hans första kontakt med en främmande kultur och med en annan livsstil så på det sättet skiljer sig den här boken något från föregångaren - kulturkrockerna, som ju faktiskt var ganska roliga, uteblir till en del. Men Bergstrand har hittat nånting annat som får fart på handlingen och som får mig att le. Göran och Yogi hamnar i Darjeeling och upplever en helt annan typ av äventyr än i första boken.

Yogi är fortfarande min favorit och jag bara älskar hans optimistiska syn på tillvaron och att han alltid kan hitta någonting positivt i varje motgång. Och nu när hans fästmö Lakshmi gör entré så förstår man ganska snabbt vem som kommer att bestämma i den familjen.

Även Dimma över Darjeeling är alltså lättläst okomplicerad feelgood rakt igenom.

Vill du veta mer om författaren och böckerna han skrivit så kan du kika in på Mikael Bergstrands hemsida

Min recension av Delhis vackraste händer

Dimma över Darjeeling finns att köpa hos t exInga kommentarer:

Skicka en kommentar