torsdag 12 mars 2015

Härskarinnan

Titel: Härskarinnan (The Original Sinners: De röda åren, del 4)
Författare: Tiffany Reisz
Format: Storpocket
Antal sidor: 411
Förlag: Harlequin förlag

"Straff är en sak - hämnd något helt annat.

Nora Sutherlin hålls fången, hårt bunden och naken. Under andra omständigheter hade hon njutit av situationen, men hennes kidnappare är inte intresserad av lek. Eller medömkan.

När sanningen går upp om den överhängande fara hon befinner sig i, börjar Nora spela rollen av Scheherazade. Hon köper sig timme för timme av livet mot berättelser - sensuella sagor om Søren, Kingsley och Wesley, män som frestat, prövat och plågat henne på olika sätt. Det här, inser Nora, är hennes liv. Inte något så banalt, så vanilj, som ett enkelt triangeldrama. Nej, hennes liv är som en knut på ett sidenband, en tilltrasslad röra av längtan från kroppen, hjärtat och sinnet. Och den längtan kan utlösas vilken minut som helst.

Men i Noras värld är ingen människa någonsin helt och hållet hjälplös. En armé av vänner, beskyddare och älskare är redo att göra vad som helst för att rädda henne - även när den enda lösningen verkar vara att offra liv eller krossa hjärtan."


----------------------------------------

Härskarinnan är den fjärde delen i Tiffany Reisz erotiska serie The Original Sinners och den avslutande delen av De röda åren. Från början blev jag lite förvirrad över det här med de olika delarna i serien i o m att jag trodde det bara handlade om en trilogi och så såg jag att det ändå fanns en fjärde del. Men efter att ha kollat på Tiffany Reisz hemsida så vet jag nu att serien består av 8 böcker och dessa åtta är uppdelade med 4 böcker under varje underrubrik: De röda åren (delarna 1-4) och De vita åren (delarna 5-8).

Tredje delen, Prinsen, avslutades med en cliffhanger och för mig kändes det nästan som att Reisz inte riktigt hade vetat hur hon skulle avsluta den boken bra så det fick bli  det en cliffhanger och så måste hon skriva en bok till för att få till en avslutning. Och jag tycker nog att den här fjärde delen, Härskarinnan, inte är riktigt lika bra som de första 3 delarna. Härskarinnan känns inte "äkta" på samma sätt som de tidigare böckerna och berättelsen flyter inte riktigt på samma sätt som i de tre första delarna. De första delarna hängde också ihop på ett annat sätt men den här fjärde känns som ett sidospår från huvudlinjen även om själva berättelsen stammar från huvudspåret. Den är bara en transportsträcka till Helgonet, första delen i De vita åren.

I den här delen är det ännu mindre med sex än vad det varit i de tidigare delarna och det är förvånande med tanke på att det handlar om en erotisk serie. Men det är glädjande att författaren ansett själva berättelsen om Nora Sutherlin vara så viktig att t o m det erotiska fått ge vika.
I den här delen kommer Zachs fru Grace åter med i bilden och med tanke på hur boken slutar så har jag en känsla av att hon kommer att få ta större plats i någon av de kommande delarna också.

Jag är lite besviken på Härskarinnan men inom kort ska jag börja läsa Helgonet, första delen i De vita åren, och det ska bli spännande att se hur den är.

Vill du veta mer om författaren och hennes böcker så kan du få mer info på Tiffany Reisz hemsida
Mina recensioner av de tidigare delarna

Sirenen
Ängeln
Prinsen


Härskarinnan finns att köpa hos t ex

Adlibris
Bokus
CDON
Harlequin


1 kommentar: