söndag 16 februari 2020

En smakebit på søndag - Nu jävlar är det min tur

Den här helgen har hittills varit väldigt trött och sömnig. Lördagen tillbringade jag till stor del sovandes i soffan. Jag sov rejält först på natten men efter att ha varit uppe i ett par timmar blev jag otroligt trött och la mig i soffan för att vila ett litet tag och titta på tv. Självklart somnade jag och sov så hårt i ett par timmar att jag knappt visste vad det var för dag när jag väl vaknade. Trots att jag alltså sovit ett par timmar extra så kände jag mig helt slut efter middagen och la mig igen i soffan för att kika lite på tv och självklart somnade jag och sov stenhårt ett par timmar till.  Jag misstänker att söndagen nog kommer att bli ungefär likadan men jag hoppas ändå orka göra lite mer än på lördagen.  Men söndagen börjar med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------------

Min smakbit kommer från sidan 10 i  Nu jävlar är det min tur av Senada Amors Lauronen (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)"Läget var sådant att det var läge för att hamna i berusningstillstånd och glömma all hyfs, och för det dög inte öl eller vin. Nu var det dags för något starkare. Det krävdes något med krut i för att spola ner den beska eftersmaken som uppstått, och dröjde sig kvar, i samband med åsynen som mötte henne på uppfarten där hemma. Dubbeltequila fick det bli, även om den inte fanns på hennes lista av beprövade alkoholsorter. Glaset nådde knappt bardisken innan dess innehåll i ett svep slank ner i Elsas svalg. Det var rejält drag i den och det brände gott hela vägen från halsen till magen. Tusentals små myror började dansa breakdance under huden. Det var visst dryckens kraft som fick till följd att kroppen frigjorde en slags exalterad känslostämning. Den blev på samma gång avslappnad och försvagad. Det tycktes Elsa som om hon dallrade som gelépudding."
16 kommentarer:

 1. Med hjälp av tequila så är det högst troligt att hon når sitt mål; berusning. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. regnigt, jag blir trött vid lågtryck, kul omslag, lite för mycket sprit så här på morgonen, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Tequila är inte min grej, men så vill jag inte ha just den där effekten heller...

  SvaraRadera
 4. Det høres ut som du virkelig hadde behov for en hvil! Dubbeltequila hørtes sterkt ut :-) Jeg drakk endel tequila før, men det er lenge siden nå :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Tequila avstår jag gärna från, men tack för smakbiten (av boken...) :)

  SvaraRadera
 6. Haha, Elsa Beskov?! Den här måste kollas upp! Tack för smakebiten.

  SvaraRadera
 7. Tequila är inte min grej! Tack för smakbiten! det verkar som du verkligen behöver vila och extrasömn just nu. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 8. vet inte om jag smakat tequila ens. verkar vara en kul bok. gillar omslaget. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Vilken röra! Hennes liv var långt ifrån harmoniskt kan man säga, hihi'Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakbiten. Vilket annorlunda bokomslag...

  SvaraRadera
 11. Jag har läst den här boken och tyckte den var kul ha en fortsatt trevlig dag kram Nina

  SvaraRadera
 12. Låter som att du behöver vila. Jag blir urtrött av det här vädret. Roligt omslag, tänkte först på en annan bok när jag såg det. Den här boken kände jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Tack för smakbiten. Är nyfiken på boken. Käckt omslag.

  SvaraRadera
 14. Dallrade som gelepudding? Visserligen har jag inte så mycket erfarenhet av tequila men en sån effekt har jag inte hört om..

  SvaraRadera