torsdag 13 februari 2020

Hett i hyllan #235


Idag ska vi äntligen ta oss tid och göra nånting roligt, vi ska iväg på en liten secondhandrunda. Men innan vi åker iväg så måste jag ju visa upp en hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------------

Ett loppisfynd igen

Det sista ljuset av Theodor Kallifatides (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext: 
"Det är nyårsnatt i Rinkeby. Odysseas Cristou röker en cigarrett och väntar på att sonen ska komma hem till det traditionella kortspelet. Odysseas och hans kvinna Adriana har skapat sig ett liv i Sverige. Ett grekiskt liv med nya förtecken. Men deras längtan efter en sannare tillhörighet består.
Just denna natt förolyckas deras son, den starkaste länken till det svenska. En tunnelbaneolycka. Eller ligger något annat bakom sonens plötsliga död? De försöker bli förtrogna med sorgen, dela den, men istället glider de isär och blir främlingar för varandra."

Jag har gillat Kallifatides böcker ända sen jag läste en för länge sedan och det gör ju att jag köper hans böcker nästan slentrianmässigt så fort jag hittar någon på t ex loppisar och secondhand. Den här köpte jag hösten 2013 på Ulva bakluckeloppis. Jag ar haft några andra böcker av samma författare med här i Hett i hyllan men det dyker hela tiden upp fler. Det är märkligt egentligen att de här böckerna stått som hyllvärmare så länge trots att jag alltså gillar det jag läst av Kallifatides. Det måste nog bero på både tidsbrist och det enkla faktum att jag hela tiden köper fler av gammal vana. 

2 kommentarer:

  1. Theodor Kallifatides känner jag ju så klart till, men jag har inte läst något av honom.

    SvaraRadera
  2. Den här boken skulle jag kunna tänka mig att läsa. Jag har en annan hyllvärmare av Kallifatides bland mina hyllvärmare 2020.

    SvaraRadera