måndag 17 februari 2020

Recension: Farliga affärer av Ellinor Wessel

Titel: Farliga affärer
Författare: Ellinor Wessel
Format: Inbunden
Antal sidor: 301
Förlag: Bookmark förlag
Recensionsexemplar

"Johan Wagner har utåt sett allt man kan önska sig: ett framgångsrikt bilhandelsföretag, ett lyxigt hus, en vacker fru och tre barn. När han en dag försvinner uppdagas även en älskarinna i den femton år yngre och drivna Emily Tranchell, anställd som regionchef på Porsche.
Inget tyder på att ett brott har begåtts, men poliskommissarie Thomas Stark blir alltmer övertygad om att något inte stämmer.
Emily och Thomas förenas i sitt sökande efter den försvunne bilhandlaren, och beträder därmed en värld som står i bjärt kontrast till den svenska idyllen. Innan de vet ordet av har de alla förvandlats till brickor i ett farligt spel, orkestrerat av makt, pengar och internationella intressen."

----------------------------

Farliga affärer är Ellinor Wessels debutbok och jag, som är svag för debuter, ville såklart läsa den här boken när jag fick meddelande från förlaget att den skulle ges ut. Självklart spelade det också roll att berättelsen utspelar sig inom en bransch som jag läst ganska lite om i andra böcker, så boken lät ju intressant även på grund av det. Författaren Elinor Wessel jobbar själv inom bilbranschen så hon har nog koll på hur branschen fungerar och det är ju alltid en fördel att skriva om något man känner till.

Man kommer egentligen inte nära någon i berättelsen men det är på ett sätt förståeligt med tanke på att boken bara är på ca 300 sidor, det finns inte utrymme för att göra mer ingående personbeskrivningar. Branschen är, som sagt, intressant och inte en av dem som man är van vid. Det är här författarens kännedom om branschen och bilar märks.

Själva intrigen är väldigt aktuell men jag varken vill eller kan berätta mer för att inte avslöja för mycket av handlingen i boken. Det räcker nog med att säga att den här boken är spännande, aktuell och intressant och en väldigt intressant debut och att jag ser fram emot fler böcker av den här författaren.

Tack Bookmark förlag för rec.exet!

Farliga affärer finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar