torsdag 29 oktober 2015

Mot vägs ände

Titel: Mot vägs ände
Författare: Rolf Rådén
Format: Pocket
Antal sidor: 352
Förlag: Wild Rat Projects
Recensionsex


"Det finns dagar då livet går sin gilla gång. Det finns nätter då ett telefonsamtal kan väcka längtan efter kärlek.
Martin, mitt i livet med en internationell karriär inom räckhåll, lyfter luren en natt och finner i andra änden Saga, tilltufsad av livet med en mörk hemlighet i bagaget.
Martins beslut att inleda ett förhållande ed Saga får oanade konsekvenser när hon försvinner spårlöst efter ett häftigt gräl. Detta tvingar Martin till en resa genom ett Sverige där döden finns närvarande som en mörk skugga. En flykt för att rentvå sig själv för ett brott han inte har begått, men även för att rannsaka sin längtan efter kärlek. Och Saga, var finns hon? Finns hon överhuvudtaget?"

------------------------------------

Jag fick en förfrågan från författaren om jag ville läsa hans bok och eftersom jag tyckte att baksidestexten lät lovande så tog jag emot den. Mot vägs ände är Rolf Rådéns romandebut.

Eftersom jag inte hört talas om den här boken tidigare så hade jag inga förväntningar när jag började läsa den och det är alltid en fördel för då¨kan man inte bli besviken heller.
Mot vägs ände berättar om vanliga människor, och vanliga liv, vilket jag alltid tycker är positivt. Det finns en uppsjö av berättelser om privilegierade människor, men inte precis lika många om "vanliga" människor. Och oavsett vilken bok man läser så är det alltid trevligt med lite humor.

Tyvärr är början av boken väldigt långsam och det händer ingenting - det är mycket dialoger men det händer egentligen väldigt lite.  Vissa dialoger hade jag faktiskt kunnat vara utan - det känns som att de varken gav nånting eller förde berättelsen framåt.

En annan sak som jag lite hakade upp mig på i början var de detaljerade beskrivningarna av Martins jobb och kundmöten, jag var faktiskt inte speciellt intresserad av just den informationen. Jag gillar detaljer i vanliga fall, men då ska det vara antingen sådant som för handlingen framåt eller sådant som rör miljön och här blev jag snarare smått irriterad emellanåt på de detaljerade samtalen människor emellan.

Tempot i berättelsen är väldigt långsamt och jag hade önskat att författaren höjt tempot lite genom att slopa sådant som inte direkt förde handlingen framåt och därigenom också kortat ner boken något.

Mot vägs ände är en intressant berättelse och det ska bli spännande att se vad den här författarens nästa bok blir.

Tack Rolf Rådén för rec.exet!

Info till dig som köper boken: 5,- per bok går oavkortat till SOS Barnbyar


Mot vägs ände finns att köpa hos t ex

Adlibris Pocket/E-bok
Bokus Pocket/E-bok
CDON Pocket/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar