söndag 27 augusti 2017

En smakebit på søndag - Jag följer dig

Jag fick absolut ingenting gjort under lördagen av någon underlig anledning. Och jag kan inte skylla på maken eller brorsan för bror satt och läste hela dagen och maken jobbade på utomhus, så jag hade gott om tid att få undan en massa. Men, när kvällen kom så insåg jag att jag inte fått något gjort, jag hade varken läst eller bloggat  eller ens målat och ändå hade jag haft hur mycket tid som helst. Jag har ingen aning om vad det är egentligen jag hållit på med men vad det än var så hade det tagit i princip hela dagen. Nåja, jag kommer väl på det så småningom. Och jag får försöka ta mig i kragen på söndagen istället och få undan sånt som borde göras i helgen.
Men nu är det i alla fall dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------

Min smakbit kommer från sidan 31 i Jag följer dig av Dan Nilsson (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)



"Steg för steg närmade han sig öppningen i slutet av korridoren. Han såg ett fönster som vette mot den dunkla trädgården på baksidan. Mörkret hade kommit helt plötsligt. Lika plötsligt som tystnaden.
Han nådde fram till köket. Av någon anledning hade den höga pulsen i kroppen gjort honom beredd på det värsta.
Men inte på detta.
Först syntes ingen till i köket. Men när han tog ytterligare några steg förbi den moderna köksön mitt i rummet och rundade hörnet på spisen, var tystnaden plötsligt borta. Det var som om någon tryckt på en knapp.
Det som hördes var ett skrik. Och det kom från honom själv."



16 kommentarer:

  1. verkar bli spännande fortsättning, tack för smakbiten!

    SvaraRadera
  2. Den dök överraskande upp i ett bokpaket. Den utspelar sig i närheten av där jag bor och det är alltid intressant :)

    SvaraRadera
  3. Ny bok för mig, låter spännande, tack för smakbit!

    SvaraRadera
  4. Spännande! Tack för smakbit :)

    SvaraRadera
  5. Tack för smakbiten! Låter spännande.

    SvaraRadera
  6. helt okänd bok för mig. tack för den kusliga smakebiten!

    SvaraRadera
  7. Det lät ganska obehagligt/spännande.

    SvaraRadera
  8. Kusligt - och en riktig cliffhanger till smakbit!

    SvaraRadera
  9. Tack för en spännande smakbit.

    SvaraRadera
  10. Åh vilken spännande smakebit!! :)

    SvaraRadera
  11. Tack för smakbiten, det var spännande! Och helt okänd bok för mig.

    SvaraRadera
  12. Oj, det var en spännande smakbit! Tack för den. :)

    SvaraRadera
  13. Det er morsomt at man kan bruke en hel dag på ingenting :-9 Jeg er veldig flink til det men oppdager som regel at pc, mobil og tv har noe med det å gjøre :-)
    Flere dager skulle jeg gjerne ha fått lest mer, men bruker istedenfor tiden på å lese på nettet eller spille spill. Jeg har bestemt meg for at jeg må innføre lesetid hver dag (i tillegg til det jeg leser på sengen) hvis jeg skal få lest halvparten av det jeg har lyst til. En kan jo ha 20 minutter som fast lesetid uten at det tar tiden fra andre ting. Men jeg vil begynne med 1 time. Det er ikke sikkert det går, men :-) Ha en riktig fin søndagskveld!

    SvaraRadera
  14. Ruggigt! Men jag blir ju väldigt nyfiken på vad det var han såg. Tack för smakbiten!

    SvaraRadera