tisdag 22 augusti 2017

Recension: Ingen alls av Lotta Thell

Titel: Ingen alls
Serie: Eva, del 6
Författare: Lotta Thell
Format: Inbunden
Antal sidor: 222
Förlag: Lind & Co
Recensionsexemplar

"Eva går under många år hos terapeuten Anna, som hon också utvecklar en nära personlig relation till. Anna är en karismatisk person - uppmärksammad i media - en stark kvinna som uppger sig stå på de svagas sida, och som hela tiden funnits med Eva under de tuffa åren.
Anna adopterar Eva. Eva önskar sig en mor- och dotterliknande relation, och att hennes egen dotter, Mino, ska få en mormor. Men hon känner hela tiden att hon inte räcker till, att Anna förväntar sig mer och dikterar villkoren för deras umgänge. Någonstans förstår Eva att deras relation inte är okej, men hon har ingen annan. 
Smärtsamt inser Eva gradvis att Anna inte alls är den hon saknat och längtat efter - varken trygghet eller villkorslös kärlek finns där. I stället växer bilden fram av en mycket manipulativ kvinna som spelar rollen av mamma och mormor när det passar henne, och som gång på gång tydliggör för Eva vilken uppoffring det är.
Än en gång är Eva fast i en destruktiv situation och det som lågar henne mest är vad hon utsätter Mino för." 

-----------------

Jag har inte läst något av den här författaren tidigare, men när den här boken fanns med sm en överraskning i ett paket jag fick från förlaget så var det självklart att läsa den. På baksidan står det att den här boken är den sjätte fristående delen i serien men jag är ganska skeptisk till det här med "fristående".

Eftersom jag inte läst någon bok av författaren eller ens hört något om böckerna så hade jag inga förväntningar alls på just den här boken.
Jag kom väldigt lätt in i handlingen och lärde känna Eva. Självklart är det så att eftersom jag inte läst de tidigare böckerna så kände jag inte till hela bakgrunden men på ett sätt spelade det ingen större roll, det jag fick veta redan i början av boken räckte för att jag skulle förstå hur hon fungerade.
Det är nästan märkligt hur engagerad jag blev av den här berättelsen, jag t o m drömde om den på natten, kanske att den på ett sätt kom mig nästan för nära. Jag tror de flesta har träffat människor som är manipulativa och kan därför förstå hur dåligt Annas agerande fick Eva att må.

Ingen alls är en lättläst och engagerande bok som väcker en hel del tankar. Och den får mig att bli väldigt nyfiken på de andra böckerna i serien.

Tack Lind & Co för rec.exet!

Lotta Thells blogg kan du hitta HÄR


Ingen alls finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Låter verkligen hemsk! Jag skulle nog vilja läsa den, trots att det kan vara jättejobbigt att läsa om andras tuffa tillvaro. Har aldrig hört talas om serien - märkligt att det är bok nr 6 i en serie och att jag har missat alla fem romanerna som kom innan.

    SvaraRadera