tisdag 8 augusti 2017

Veckans topplista vecka 32 - Frankrike

Idag är det dags för läkarbesök så det blir nog inte mycket gjort annars, men innan jag åker iväg så hinner jag med Veckans Topplista som anordnas av Johannas Deckarhörna. Då ska man lista fem böcker efter ett givet tema. Mina fem får bli lästa böcker som utspelar sig i Frankrike (och alla utom en är också skrivna av en fransk författare). Titlarna är länkade till recensionen och böckerna är inte listade i någon inbördes ordning

1. Lyckan är en sällsam fågel av Anna Gavalda
Jag tycker väldigt mycket om Gavaldas böcker och nu blev jag påmind om att jag inte läst de senaste och det måste åtgärdas snarast


2. Drömbokhandeln av Laurence Cossé
En bok som jag inte kunde bestämma mig om jag gillade eller inte. Men efter ett tag, när den "sjunkit in" så insåg jag att "tycka om" övervägde - man måste ju bara gilla en bok som handlar om böcker.


3. Budbäraren av Fred Vargas
Det här är den första och enda boken jag läst av Vargas och jag måste nog läsa minst en till. Just den här tyckte jag var smått förvirrande och lite seg.4. Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George
Älskade, älskade, älskade den här!
5. Mördaren i Marais av Claude Izner
Har läst alla de delar som hittills kommit ut på svenska och har faktiskt börjat gilla dem. Riktigt äkta fransk 1800-talsmiljö. De här böckerna är perfekta för mig som mellanböcker.
10 kommentarer:

 1. En del böcker jag blir sugen på

  SvaraRadera
 2. Den lilla bokhandeln i Paris har jag tänkt läsa nu den här veckan förhoppningsvis. Har läst Tillsammans är man mindre ensam av Gavalda, men kan inte komma ihåg om jag läst den som du tipsar om.

  SvaraRadera
 3. Drömbokhandeln gillade jag också, när jag började fundera på saken :) Jag har läst en annan bok av Fred Vargas och jag tror att det kan vara så att hon skriver lite segt och förvirrande... men jag gillade ändå.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst de två första. Sen är jag osäker på den tredje. Men de två sista har jag inte läst men däremot hört talas om. Vissa böcker är svåra att missa även om man inte läst dem (Som lilla bokhandeln i Paris) :).

  SvaraRadera
 5. Mördaren i Marais står på min långa "ska läsa någongång"-lista.

  SvaraRadera
 6. Tack för fina boktips. Drömbokhandeln har jag stående i bokhyllan. Den får jag nog ta och läsa snart.

  SvaraRadera
 7. Tack för alla tips! Jag förstår inte varför jag inte ännu läst Den lilla bokhandeln i Paris, som jag haft stående här så länge nu. Hoppas kunna prioritera den snart.

  SvaraRadera
 8. Många fina böcker här! Som jag faktiskt läst =)

  SvaraRadera
 9. Den lilla bokhandeln i Paris vill jag absolut läsa. Vargas har jag läst något av och vill fortsätta med flera titlar

  SvaraRadera