torsdag 17 augusti 2017

Recension: Nio dagar till Uksáhkká av Nicklas von Matérn

Titel: Nio dagar till Uksáhkká
Författare: Nicklas von Matérn
Format: Häftad
Antal sidor:305
Förlag: Visto förlag
Recensionsexemplar

"Tre ungdomar: Tyra, Simone och Richard, börjar samla in pengar till ändamål som ligger dem varmt om hjärtat. Men sinom tid övergår deras goda intentioner till våld, rån och sedermera till mord och terrorism. Det visar sig att en i gruppen har en dold agenda.
Parallellt med den historien utspelar sig Sandras stillsamma liv, en småbarnsmamma och entomolog vid Naturhistoriska museet i Göteborg. Snart dras hon dock in i en härva som bara växer. En arbetskollega försvinner spårlöst och en flicka börjar besöka henne på museet. Vem är flickan och varför är hon så inspirerad av Sandra?
Den tankspridde och konstintresserade poliskommissarien Axel Harryson, sugs in i en historia där gärningsmännens motiv är mångskiftande och där kunskapen om samisk mytologi verkar få en alltmer betydande roll för att försöka lösa mordfallen. Och förhindra förövarnas sista plan."

----------------------

När jag fick förfrågan från författaren så var det titeln på boken jag fastnade för först och när jag sedan läste presentationen av boken blev jag  ännu mer intresserad.

Man kastas direkt in i en virvel av händelser när man börjar läsa och i början hade jag därför lite svårt att hinna ikapp och hålla isär allt, men det löste sig så småningom. Nånting som också försvårade läsandet lite var temposkillnaden mellan de två parallellhistorierna, emellanåt blev det nästan lite för tvära kast mellan den lugna, nästan lite sömniga Sandra och den mer hetsiga delen med Tyra, Simone och Richard

Jag ogillar all slags fanatism och här märks avigsidorna väldigt tydligt. Det räcker med att en i gruppen spårar ur och har en alldeles egen anledning till sitt agerande för att hela gruppen ska gå över gränsen och det är precis det som händer här.

Själva berättelsen är både intressant och spännande, men samtidigt är det så tvära kast emellanåt att jag blir lite förvirrad och får ta en liten paus för att få ordning på allt innan jag läser vidare.

Tack Nicklas von Matérn för rec.exet!


Mer info om författaren och hans böcker finns på Nicklas von Matérns websida


Nio dagar till Uksáhkká finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad
Bokus Häftad
CDON Häftad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar