måndag 28 augusti 2017

Recension: Striden i skogen av Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Titel: Striden i skogen
Serie: Hallahem
Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin
Format: Kartonnage
Antal sidor: 262
Förlag: Hoi förlag
Recensionsexemplar

"Vitterfolket hotas av onda krafter från flera håll. De går inte längre säkra utanför Hallahem. Men inte ens i staden under berget är det sig likt längre, och folket splittras när en ny rådman ska väljas.

Torun, Tilda och deras vänner försöker tillsammans bekämpa fienderna. Men ingen vet hur den uråldriga ondskan i skogen kan stoppas, eller hur länge vittrorna kan gömma sig för _Vakarna, det hemliga sällskap som jagar dem.

Den avgörande striden kommer allt närmare. Kommer vitterfolket någonsin att få leva i fred? Kan vänskap och kärlek vinna över hat och hämndlystnad?"

-----------------------------

Det blev en omläsning av den här boken snabbare än vad jag hade trott det skulle bli, förlaget var jättesnälla och skickade mig första och andra delen också. Eftersom jag läst den här ganska nyligen så kunde jag den här gången "snabbläsa" boken. Och så blir det också en ny recension eftersom jag nu läst boken med "nya" ögon när jag fått en bakgrund och ett sammanhang till händelserna i boken.

Jag kommer ju ihåg det mesta från första läsningen av boken, ändå blir det lite annorlunda nu när jag har ett sammanhang och en bakgrund till berättelsen. Den här gången har jag faktiskt längtat efter att få läsa den här tredje delen trots att jag redan läst den en gång. Jag läser ganska sällan om böcker men när det gäller den här trilogin så känns det som ett måste med den här tredje delen.

Tempot är högt även i den här boken och berättelsen är riktigt spännande. Det här med att blanda folktro och verkligheten fungerar perfekt för mig och nu när jag lärt känna Torun, Tilde och vittrorna bättre är det ännu mer spännande att få följa dem. Och det är ganska så enkelt att se paralleller mellan händelserna i boken och händelser och människor i verkligheten.

Jag förstod redan när jag läste den här boken för första gången varför många älskar den här trilogin och nu sällar även jag mig till den skaran. Det är nästan synd att det här är sista delen för jag hade nog kunnat läsa ett par böcker till om vitterfolket.  Och jag hoppas att det inte dröjer alltför länge innan det kommer något nytt från de här författarna!

Nu går de här böckerna till en riktig expert (dvs en tjej i målgruppsåldern) som suktat efter dem ända sen hon såg dem hos oss. Hon kommer ibland kommer på besök hos oss och hon har för ett tag sedan upptäckt att det faktiskt är riktigt roligt att läsa och då behövs det böcker som håller hennes intresse igång så att hon fortsätter läsandet.  Jag tror att hon kommer att älska de här böckerna! Och om jag får ett utlåtande av henne när hon läst böckerna så kommer jag att lägga ut det här på bloggen.

Tack Hoi förlag för rec.exet!

Mina recensioner av de andra delarna

Del 1 Staden under berget
Del 2 Sveket vid sjön

Striden i skogen finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON Kartonnage

2 kommentarer:

  1. Verkar vara en intressant trio, jag vill läsa mer fantasy och är intresserad av folktro.

    SvaraRadera
  2. De där ser så fina ut, bara utseendemässigt tycker jag!

    SvaraRadera