lördag 26 augusti 2017

Recension: Snö som föll i fjol av Oscar von Seth

Titel: Snö som föll i fjol
Författare: Oscar von Seth
Format: Danskt band
Antal sidor: 256
Förlag: Calidris förlag
Recensionsexemplar

"På ett yogaretreat på Koh Phangan lär Linus känna Stella, en ogenerad nykter alkoholist. De dras genast till varandra, intellektuellt och känslomässigt.

När den charmige Amir dyker upp fördjupas känslorna. De ger sig ut på en resa tillsammans, en resa genom Thailand och sig själva."

--------------------

Det här är en av de överraskningsböcker som hamnat hos mig den här sommaren. Och inte mig emot, jag gillar överraskningar! Speciellt när det gäller böcker.

Ord som yoga och retreat för tankarna direkt till lugn och avslappning och det är faktiskt precis den stämningen som infinner sig när man börjar läsa boken. Att det hela sedan utspelas i Thailand är så att säga lite grädde på moset, det är lite exotiskt och man kan känna både dofter och ljud och värmen.

Tempot i boken är ganska långsamt för trots att det emellanåt händer en del och huvudpersonerna reser från plats till plats så är det inga tvära vändningar eller tempohöjningar vid något tillfälle.

Det som stör mig lite är att hela historien berättas nästan uteslutande genom långa dialoger vilket blir lite tröttsamt i längden. Jag hade önskat att det kanske hade funnits en aning mer miljöbeskrivningar utanför dialogerna. Som det är nu så finns allt i dialogerna.
Något annat som inte riktigt fungerar för mig är personbeskrivningar på människor som bara dyker upp en gång i berättelsen, sådana personbeskrivningar känns inte riktigt relevanta och för inte berättelsen framåt.

Snö som föll i fjol är en mysig och lättläst berättelse om unga människor som söker sammanhang i livet och som vill komma bort från det gamla invanda. För mig fungerar den här boken som en mellanbok och jag tror att boken också passar perfekt som sommarläsning.

Mer info om författaren och hans bok finns på Oscar von Seths websida

Tack Calidris förlag/Oscar von Seth för rec.exet!

Snö som föll i fjol finns att köpa hos t ex

Adlibris Danskt band/E-bok
Bokus Danskt band/E-bok
CDON Danskt band


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar