torsdag 31 augusti 2017

Hett i hyllan #107Ute är det grått och kallt och nu känns det verkligen att hösten är på ingång. Det positiva med hösten är att det är så mysigt att vara inne , sitta och dricka varm te och läsa. Och jag ska snart börja dagens tedrickande men först är det dags för Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

------------

Självklart är det ett loppisfynd jag plockat fram
Bläckhjärta av Cornelia Funke (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
""Mörkret var gråaktigt av regn och främlingen var knappt mer än en skugga. Bara hans ansikte lyste mot Meggie.
Vem är Sotfinger, främlingen, egentligen? Vem är Capricorn och vem är Trolltunga? Meggie finner svaren i en undangömd bergsby - och i en bok."


Jag blev tipsad om den här av en bekant så när jag hittade den på loppis så köpte jag den. Den har inte legat så länge i bokhyllan, bara sedan 2016, men det är risk för att det här är en av de böcker som som jag automatiskt väljer bort när jag ska plocka fram en ny bok att läsa. Jag ska fundera lite på saken men risken är nog stor att den åker ner i utrensningslådan.
7 kommentarer:

 1. Den läste jag för något år sedan och jag tyckte väldigt mycket om den. Så mycket att jag har köpt de båda delarna som kommer efter denna. De, däremot, står olästa i hyllan, men jag har planer på att åtgärda det :)

  SvaraRadera
 2. Åh..Den tyckte jag mycket om.

  SvaraRadera
 3. Den har jag också blivit tipsad om och funderat på att låna på biblioteket men det har inte blivit av.

  SvaraRadera
 4. EN bok som jag hört talas om. Men har inte läst den.

  SvaraRadera
 5. jag tycker att den ser läcker ut. blir nyfiken

  SvaraRadera
 6. Den är jag jättenyfiken på :)

  SvaraRadera
 7. Det är en charmerande bok, och verkligen någonting för folk som tycker om att läsa. Ge den en chans genom att läsa de första två kapitlen innan du rensar ut, föreslår jag.

  SvaraRadera