måndag 7 augusti 2017

Recension: Staden under berget av Susanne Trydal & Daniel Åhlin

Titel: Staden under berget
Serie: Hallahem, del 1
Författare: Susanne Trydal & Daniel Åhlin
Format: Kartonnage
Antal sidor: 254
Förlag: Hoi förlag
Recensionsexemplar

"I den underjordiska staden Hallahem lever vitterfolket. Där or tolvåriga Torun. En dag får hon och hennes vän Auda höra att deras stad är hotad. Det talas om en flicka som är den enda som kan rädda dem, men vem är hon och varför är hon så viktig? Och varför känner Torun att hon inte riktigt hör hemma bland sitt folk?

Tilda är också tolv år men bor i en vanlig norrländsk småstad, när ödet plötsligt för henne samman med Torun och vitterfolket. Tillsammans med sina vänner ställs de inför svåra prövningar, och snart vilar hela Hallahems framtid på deras axlar."

--------------------

Staden under berget är första delen i en trilogi om Hallahem och vitterfolket. Jag har redan läst tredje och sista delen i den här trilogin så det här är en av de serier jag på senaste tiden läst i fel ordning. Det finns en del serier där det inte spelar någon roll egentligen i vilken ordning man läser böckerna (oftast deckare alt thrillers) eftersom varje bok är ett avslutat "fall", men speciellt sammanhängande trilogier är det nog väldigt viktigt att man läser i rätt ordning.

Jag gillar verkligen blandningen av folktro och verklighet i boken. När jag var i målgruppens ålder (9-12 år) så så var det ju troll och knytt man tyckte sig se när man var i skogen och det är inte utan att man även i vuxen ålder väntar sig något sådant när man går i en riktig urskog.
Jag älskar beskrivningarna av Hallahem, det känns verkligen som om man var där. Och alla karaktärerna är ju helt underbara!

En riktig expert, grannflickan som är i målgruppsåldern, fick kika på baksidestexten senast hon var och hälsade på och hon tyckte att boken verkade väldigt spännande och rolig att läsa. Och jag håller med henne och ser fram emot att läsa del två, Sveket vid sjön, inom kort.

Tack Hoi förlag för rec.exet!
Staden under berget finns att köpa hos t ex

Adlibris Kartonnage/E-bok
Bokus Kartonnage/E-bok
CDON Kartonnage/E-bok


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar