söndag 3 september 2017

En smakebit på søndag - Köld

Det var meningen att vi skulle iväg och handla på lördagen men jag vaknade av att jag frös, hade rejält ont i bihålorna och mådde riktigt risigt, så maken fick åka iväg ensam. Idag mår jag lite bättre, men nu är det halsen som svider istället. Inatt sov jag en timma i taget och varje gång jag vaknade så var det för att jag behövde antingen snyta mig eller hosta. Nu är det bara att hålla tummarna så jag inte smittar maken...

Det är i alla fall söndag morgon och då är det dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-------------------------------

Jag har nyligen börjat på en ny bok i sovrummet så min smakbit kommer från sidan 3 i Köld av Jakob Mjöbring (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)


"Kölden träffade Katja Lyss likt en svartsjuk lavett när hon klev av bussen. Som att kliva ut på baksidan av månen, tänkte hon förundrat och rös till i hela kroppen. Hon kunde knappt andas. Kylan letade sig in i näsan som en överdos nässpray och nöp direkt tag i kinderna som en arg gammal farbror. Ögonen började rinna, men tårarna saktade in och förvandlades till is innan de nådde smilgroparna. När hon sedan rörde ansiktet förvandlades fukten till iskristaller som sakta snöade mot marken. Hon grät snö. Det som slog Katja mest var stillheten. Den fullständiga tystnaden. Världen gjorde halt. Tiden hade frusit fast. Katja hade kommit till Arjeplog."


14 kommentarer:

 1. Tack för en kall smakbit! Låter som en bra bok :)

  SvaraRadera
 2. Det var en ny bok/författare för mig. Tack för smakbiten! Det går mycket förkylningar nu, krya på dig!

  SvaraRadera
 3. En svartsjuk lavett? Det var ett lustigt bildspråk!

  SvaraRadera
 4. Spännande med en bok som utspelar sig högre upp i landet. Jag längtar inte direkt till kylan, men vet ju att det kommer allt närmare.

  SvaraRadera
 5. Usch, den kylan kändes ut mellan raderna.

  SvaraRadera
 6. Har hört både bra och dåligt om denna, så nu är jag väldigt nyfiken på vad du tycker :)

  SvaraRadera
 7. Mannen min var skikkelig forkjølet i 2 uken før jeg ble smittet. Så jeg trodde jeg skulle slippe unna. Men nei, nå er det jeg som fryser og nyser og hoster :-)
  Krya på deg og ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 8. lavett betyder ju kanonunderlag eller örfil. en svartsjuk örfil?
  märkligt ordval. i övrigt tycker jag att boken verkar intressant. brukar gilla böcker som utspelar sig i kyla. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. Den här boken skulle jag hellre läsa i vinter, när vinden viner och snön får gärna ha kommit också...

  SvaraRadera
 10. Arjeplog som baksidan på månen? Nja... Nyfiken blir jag i alla fall.

  SvaraRadera
 11. Krya på dig. Tack för smakebiten det är en bok jag nog vill läsa.

  SvaraRadera
 12. Tack för kylig smakbit! Verkar som en perfekt bok att läsa på vintern, spännande, den noteras (många sådana goda boktips denna söndagen... *suck*). :) Hoppas du kryar på dig.

  SvaraRadera