torsdag 14 september 2017

Hett i hyllan #109

Egentligen borde jag sätta igång med att städa mitt skrivbord som just nu ser ut som om orkanen Irma varit framme, men av någon anledning har jag inte riktigt lust med det . Alltså skjuter jag det framför mig med att göra annat så länge det går. Förr eller senare lär jag ändå komma till den punkt då jag inte längre kan undvika rensandet, men den dagen, den sorgen. Nu ska jag i alla fall delta i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

---------------------------------

Den här gången plockade jag fram en bokreabokHaren med bärnstensögon av Edmund de Waal (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)

Baksidestext:
"264 japanska snidade figurer i trä och elfenben, ingen av dem större än en tändsticksask.
Keramikern Edmund de Waal blev hänförd bär han för första gången såg netsukesamlingen i gammelmorbror Iggies lägenhet i Tokyo. När han senare ärvde samlingen upptäckte han att den var nyckeln till släktens mycket dramatiska historia.
Ett spirande imperium i Odessam salongerna i fin de siècle-Paris, det ockuperade Wien och efterkrigstidens Tokyo - Edmund de Waal lär känna sina excentriska släktingars öden i flera generationer när han följer spåren av netsukernas resa genom ett omtumlande århundrade.
Haren med bärnstensögon berättar om ett svunnet Europa och ger en extraordinär upplevelse av närhet till den tid som flytt."Den här boken köpte jag på bokrean 2014 men sen blev den av någon anledning liggande. Nu när jag läser baksidestexten så är jag faktiskt väldigt förvånad över att jag inte läst den för den verkar verkligen vara en bok som jag skulle gilla. Så den här kommer jag behålla och hoppas att hinna läsa den inom en inte alltför avlägsen framtid.5 kommentarer:

 1. Den boken känner jag inte alls till.

  SvaraRadera
 2. Tycker jag känner igen titeln, men jag vet inte varför.

  SvaraRadera
 3. Den har jag inte läst men kan tänka mig att göra det.

  SvaraRadera
 4. Fin titel men på något sätt låter det inte riktigt som en bok för mig ;-)

  SvaraRadera
 5. ja, en blir förvånad över det en inte läst fastän det står framför ögonen på en. Haren med bärnstensögon tyckte jag mycket om

  SvaraRadera