måndag 18 september 2017

Recension: Köld av Jakob Mjöbring

Titel: Köld
Serie: Katja Lyss, del 1
Författare: Jakob Mjöbring
Format: Pocket
Antal sidor: 255
Förlag: Lind & Co

"Det är midvinter och kölden har lagt sig över det norrländska samhället Arjeplog.
Ett brutalt mord blir startskottet för polisen Katja Lyss, från specialenheten NOAx, som tvingas försöka hantera både extrem kyla och oförklarlig ondska. Mordet är spektakulärt och brottsplatsen märkligt renstädad.
När ett andra mord äger rum börjar Katja misstänka att någon med insikt i polisarbete kan vara inblandad i brotten."

------------------------------


Jag är väldigt svag för böcker som utspelar sig uppe i norr och så blir jag oftast också sugen på att prova när jag inte känner till författaren sedan tidigare. Så när jag hittade den här boken på reabordet i en butik så var det en självklarhet att den skuLle få följa med hem.

Jag har aldrig varit i Arjeplog men med tanke på hur högt upp det ligger så kan jag tänka mig att det är kallt på vintern. Och författaren lyckas väldigt väl att med sina miljöbeskrivningar förmedla den där kylan, men emellanåt blir det kanske lite väl mycket när det dyker upp gång på gång.
Nånting som gjorde den här boken lite extra spännande för mig är att en av mina bekanta är testförare och brukar tillbringa en del perioder där uppe och han har berättat en del om hur det går till.

Handlingen är riktigt spännande och lite småläskig, bara tanken på mordsättet får mig faktiskt att frysa. När man läser den här boken så är det nog en fördel om man kan sitta framför brasan, invirad i en varm pläd och med en mugg varm te i näven.

Jag tycker faktiskt riktigt bra om huvudpersonen Katja Lyss. Hon är tuff men samtidigt är hon lite skör på¨grund av tidigare händelser i hennes liv. Men hon är definitivt en sådan huvudperson som jag blir nyfiken på.

Köld är en lättläst och spännande bok som jag tycker faktiskt så bra om att jag nog vill läsa nästa del, Snö, också.

Jag har bjudit på en smakbit från boken HÄR

Köld finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/Pocket
Bokus Inbunden/Pocket
CDON Inbunden/Pocket


3 kommentarer:

  1. Köpte också den här på rean så ser fram emot att läsa den! :)

    SvaraRadera
  2. Jag gillade Köld och Snö och hoppas bok 3 kommer snart :)

    SvaraRadera
  3. Hm, nu blir jag osäker. Tror jag bara har läst något negativt om den här boken tidigare, men nu blir jag ju mer nyfiken igen.

    SvaraRadera