torsdag 28 september 2017

Recension: Välj ditt gift av Alice Ekström

Titel: Välj ditt gift
Författare: Alice Ekström
Format: Häftad
Antal sidor: 334
Förlag: L.C. Förlag
Recensionsexemplar

"Althea Silverstråhle är en mäktig kvinna. Hon tvekar inte att göra allt i sin makt för att ta sig in i kungariket och ta över kronan. Hennes familj har en plan. Att få den unga konungen Ulrick Gyllenrönn att äkta Althea och göra henne till sin drottning. Det finns bara ett problem - Ulricks charmernde lillebror Cedric.
Till en början ser det ut att gå enligt planen, men bakom slottets murar lurar inte bara svek och lögner utan även farlig magi. Ingen vill se ett krig bryta ut mellan de två mäktigaste familjerna, men när Althea trasslar in sig och låter känslorna ta över blir kriget oundvikligt.
Vem kan hon lita på när allt kommer omkring, och kan magin rädda henne eller leder den henne mot en säker död?
Det räcker med ett snedsteg för att rasa ned i avgrunden. Lita inte på någon."

------------------------

Efter att jag recenserat en av förlagets böcker fick jag erbjudande att läsa någon/några till och recensera och då valde jag den här eftersom jag tyckte att den kom närmast det som just nu känns bra att läsa. Välj ditt gift är författarens debutroman och det lockar också såklart, jag är ju lite svag för debuter.

Det här är lite av en Romeo och Julia-berättelse med inslag av magi. Två maktlystna och giriga familjer som strider om herravälde och båda är beredda till vad som helst för att vinna. Och mittimellan finns Althea, Ulrick och Cedric, ett klassiskt triangeldrama där det inte finns några vinnare.

Jag får lite medeltidsvibbar av miljö- och personbeskrivningarna och det gillar jag. Det jag har lite svårt för är tilltalstiteln Dam, men det beror nog väldigt mycket på att jag så automatiskt associerar berättelsen med medeltiden och jag tror de flesta läsare inte ens noterar det här.

Numera har jag ju läst lite mer fantasy än tidigare och balansen mellan verklighet och magi i den här boken fungerar perfekt för mig.
Välj ditt gift är en lätt- och snabbläst berättelse som fungerade toppenbra för mig som mellanbok nu när jag behövde läsa någonting som inte var alltför tungt.

Tack L.C. Förlag för rec.exet!


Välj ditt gift finns att köpa hos t ex

Adlibris Häftad/E-bok
Bokus Häftad/E-bok
CDON Häftad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar