torsdag 28 september 2017

Hett i hyllan #111


Inatt satt jag uppe länge och läste så jag steg inte upp speciellt tidigt idag. Ändå har jag fått en hel del gjort redan. Det som står näst i tur är Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

-----------------

Den här gången plockade jag fram en bok som varken är ett loppis- eller bokreafynd
Analfabeten som kunde räkna av Jonas Jonasson (titeln är länkad till förlaget sida om boken)
Baksidestext:
"Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag till i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon inte varit den hon var, men det var hon ju.

Det här är berättelsen om Nombeko Mayeki och hennes resa genom livet. Ödet för henne bort från Soweto, till en odräglig ingenjör, till två väldigt lika och olika bröder, till tre kinesiska flickor med vacklande omdöme, till möten med både agenter och presidenter. Och till ett tungt problem. Ett flera megaton tungt problem."

Den här boke har jag faktiskt inte noterat när jag fått den men jag gissar på julen 2013 eller 2014 för jag kommer ihåg att jag fick den i julklapp av maken på den tiden när han fortfarande köpte böcker åt mig utan att fråga om jag ville ha just den boken eller inte. Jag har inte läst Hundraåringen och faktiskt aldrig ens varit sugen på att läsa den och det är lite samma med den här. Och det är nog mycket därför som boken blivit hyllvärmare. Nu återstår bara frågan vad jag ska göra med den för jag är fortfarande inte det minsta sugen på att läsa den. Jag tror faktiskt att den åker ner i utrensningslådan.4 kommentarer:

 1. Jag tänkte nog läsa den men det är inte riktigt min smak. Hundraåringen har lästs men det är liksom en okej bok. Så jag går vidare för min känsla är som din.

  SvaraRadera
 2. Hundraåringen har jag läst men jag är inte lockad av att läsa något mer av författaren.

  SvaraRadera
 3. Jag har ju läst Hundraåringen... men jag gillade den inte speciellt mycket. Har ingen som helst önskan att läsa denna :)

  SvaraRadera
 4. inte läst. tyckte att Hundraåringen var tråkig liksom författarens sommarprogram

  SvaraRadera