tisdag 12 september 2017

Recension: De 7 nycklarna av Åsa Schwarz

Titel: De 7 nycklarna
Författare:Åsa Schwarz
Format: Inbunden
Antal sidor: 305
Förlag: Hoi förlag
Recensionsexemplar

"Rebecka vaknar av att en pistol pressas mot huvudet och att någon väser "The key" i örat. I rummet bredvid sover hennes två barn. Rebecka är en av sju internationella IT-profiler som bär nyckeln till internet. De träffas en gång i kvartalet i Washington för att uppdatera systemet som styr trafiken på internet. Om de inte gör det, kommer nätet gå ner och alla moderna samhällen gå under.
När nyckelbärare efter nyckelbärare blir utsatta för attentat, förstår Rebecka att hon måste gå under jorden. Med sina extrema hackerkunskaper gör hon och hennes följeslagare allt för att lösa gåtan. Spåren pekar åt alla håll: kinesiska underrättelsetjänsten, nynazistiska organisationer och NSA."

-------------------------------

Jag har läst en bok tidigare av den här författaren och när jag såg den här boken och läste baksidestexten så tyckte jag den verkade vara en bok som skulle passa mig. Eftersom författaren sk'lv jobbar med IT-säkerhet så kändes det också att berättelsen säkert skulle vara väldigt trovärdig.

Huvudpersonen i boken är Rebecka Reté som är en av nyckelbärarna till Internet.  Egentligen lär jag inte känna Rebecka speciellt bra, men jag gillar att hon inte är någon superkvinna som klarar det mesta utan är till vardags en rätt så vanlig svensk tvåbarnsmamma.

Tempot i boken är väldigt högt och som läsare är det "bara en sida till" som gäller, jag läste faktiskt ut boken på en sittning. Vad som får mig att rysa lite extra är just att det författaren berättar om skulle mycket väl kunna hända och när en thriller kommer såhär nära verkligheten så blir den rent av kuslig...

När man väl fått andan tillbaka efter den rasande farten i berättelsen så drabbas man av författarens efterord som får mig verkligen att tänka till med tanke på den senaste tidens IT-skandaler och liknande. Kanske dags för både makthavare och allmänheten att vakna upp!

De 7 nycklarna är en thriller som verkligen får håret i nacken att resa sig eftersom man vet att författaren själv arbetar med IT-säkerhet vilket gör att  berättelsen faktiskt kommer obehagligt nära verkligheten.

Nycklar till Internet existerar i verkligheten och en av nyckelhållarna är svensk.Du kan läsa ett smakprov från boken HÄR

Mer info om författaren och hennes böcker finns på Åsa Schwarz websida

Tack Hoi förlag för rec.exet!

De 7 nycklarna finns att köpa hos t ex

Adlibris Înbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


1 kommentar:

  1. Den här har jag läst lite om och skulle gärna läsa men ja, det finns alldeles för mycket böcker och för lite tid.

    SvaraRadera