måndag 2 januari 2017

Årssammanfattning 2016


Antal lästa böcker: 137
Antal noveller:3
Totalt antal sidor: 47673
Inbundet: 77
Kartonnage:8
Danskt band: 4
Häftad: 10
Storpocket:0
Pocket: 33
Excess:0
A5-Häfte:0
Lästa rec.ex: 96
Lästa hyllvärmare: 24
Köpt: 64
Fått:90

Det som inte finns med i siffrorna är ett antal noveller i e-format och ett par e-böcker som ja läste för träningens skull i förhoppning om att kunna lösa problemen med att läsa e-böcker.


Lästa böcker 2016

Favoriter 2016


Första halvåret 2016 kändes det som att många av de problem som tyngt under 2015 bara försvann och jag kunde andas igen. Och när det lättar så känns det ännu roligare att läsa, läsningen blir inte bara en flykt från verkligheten utan ett nöje man unnar sig. Men man ska inte ropa hej alltför tidigt, hösten och speciellt årets slut har inte varit roligt så där fick man igen för de lätta månaderna. Speciellt december har varit tungt och det märktes också på antalet lästa böcker den månaden.
Överhuvudtaget så har jag inte läst lika många böcker under 2016 som jag läste året innan. Vad det beror på är jag inte riktigt säker på. En del av förklaringen ligger nog i att jag läst tyngre böcker och inte alltid kommit ihåg att ta något lättsammare emellan så att jag fått en paus i tankearbetet.
Att antalet rec.ex blev så högt blev jag rätt så förvånad över i och med att jag ändå  tackade nej till väldigt många och försökte tänka mig för när det gällde att själv be om rec.ex.

Mina planer för 2016 var

1. Minska antalet olästa böcker/hyllvärmare
2. Minska på bokinköpen
3. Läsa mer noveller
4. Bli bättre på att uppdatera bloggen
5. Hamna i takt med recensionerna

Kan ju säga att det inte gått speciellt bra egentligen med någon av planerna. Jag har minskat på bokinköpen men problemet är att jag samtidigt minskat på läsningen av hyllvärmare så antalet olästa böcker i bokhyllorna minskar inte i alla fall.
Noveller har det inte blivit speciellt många av, jag märker att jag har någon typ av psykologisk spärr mot noveller, jag undviker automatiskt att ta fram noveller när jag ska ha t ex lite sängläsning trots att noveller ju borde vara perfekt som det.
Det enda som jag tror jag blivit i alla fall lite bättre på är uppdateringen av bloggen. Jag börjar äntligen få in snitsen men det återstår mycket innan jag blir riktigt organiserad på den punkten.
Och jag har igen hamnat i samma sits som året innan, dvs jag ligger efter med recensionerna och så har det varit nästan hela hösten. Varje gång det känns som att jag kommer ikapp så händer nånting som gör att jag måste prioritera annat och får hoppa över skrivandet den dagen och så läggs ännu en bok i högen för böcker som ska recenseras.


Planer för och förhoppningar inför 2017 kommer i ett eget inlägg imorgon.
5 kommentarer:

 1. Jag tycker du är superduktig och bloggar flitigt också. 137 böcker är himla många.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, jämfört med tidigare år så är det inte så många.

   Radera
 2. Man ska inte vara för sträng mot sig själv när det handlar om en hobby. Först och främst ska det ju vara roligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man en A-personlighet så är man alltid sin hårdaste kritiker, det hör till. Och till råga på allt är det nog en yrkesskada också. Roligt är det ju ändå men jag har en tendens att alltid vilja mer...

   Radera
 3. 137 böcker är ju jätte bra!! :)

  SvaraRadera