tisdag 31 januari 2017

Denzel av Christina Herrström

Titel: Denzel
Författare: Christina Herrström
Format: Inbunden
Antal sidor: 341
Förlag: Bokförlaget Atlas
Recensionsexemplar

"Ett augustiregn får Stockholms gator att svämma över och Alvilde bestämmer sig för att åter börja tro på kärleken. Hon som hade slagit sig fri. Som var självständig, med ett kreativt jobb och underbara älskare. Ändå vill en förbannad gnista inom henne ta eld igen. Trots att hon vet hur ont kärlek gör.

I en annan del av staden vaknar Ángel genomsvettig. Efter sex år i Sverige är han fortfarande arbetslös. Tack vare sitt leende får han tillbringa många nätter i främmande kvinnors sängar. Men de frågar aldrig varför han har mardrömmar, och han vill ändå inte berätta.

Två människor, utan mer gemensamt än att de båda nästan har gått under av förtvivlan, möts av en lika vardaglig som mirakulös slump."

----------------------------------
Jag läste en bok av den här författaren,  Den hungriga prinsessan, för ett bra tag sedan innan jag började blogga så jag blev nyfiken på den här boken. Tyvärr fungerade inte den boken för mig men jag ger aldrig upp en författare enbart på grundval av en enda bok och nu hade jag chansen att prova på nytt..

Det var lite segt att komma igång med boken, huvudpersonen Alvilde är inte riktigt min typ av person.Nånting annat som blev tydligt ganska tidigt i boken är att det för mig fanns en motsättning i hur jag uppfattade Alvilde som person och hur hon sedan agerade. I mina ögon gick det helt enkelt inte ihop. Känslan blev ofta "Nej, nej, så skulle hon aldrig göra". En del av det hon gör är sådant som jag i vanliga fall hade tyckt var positivt, men när det gäller Alvilde blev det bara fel. Samma känsla blev det också när det gäller Ángel, personen gick inte ihop med agerandet.
Det som är positivt med det som jag hakar upp mig på är att författaren ju lyckats skapa karaktärer som man reagerar på och som man funderar över.

Tyvärr passar inte den här boken för mig mest för att jag hakar upp mig och irriteras över huvudpersonerna. Jag tror att den fungerar bättre för någon som inte fastnar lika mycket i sin egen uppfattning av hur karaktärerna borde agera.

Tack Bokförlaget Atlas för rec.exet!

Mer om författaren och hennes böcker finns att läsa på Christina Herrströms blogg

Denzel finns att köpa hos t ex

Adlibris Inbunden/E-bok
Bokus Inbunden/E-bok
CDON Inbunden


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar