lördag 28 januari 2017

Bästautmaningen - Romansviter


Äntligen börjar jag få tillbaka energin. Energinivån har varit lite låg de senaste månaderna i och med en massa läkarbesök, ett besök på akuten, ny medicin osv osv. Sådant dränerar en på en hel massa energi men nu börjar det kännas som att jag börjar ta mig upp till ytan igen.
Efter att sovit riktigt gott inatt är det perfekt att börja med Lyrans Bästautmaning så här på lördagen. Hon läser just nu Ferrantes Neapelsvit, blev inspirerad och uppmanar

Berätta om den bästa romansvit du läst!

---------------------

Mitt problem med "Det bästa" är alltid samma - jag har läst så många böcker att det är näst intill omöjligt att välja bara en. Men när det gäller romansviter så har jag för en gångs skull inga problem. Den romansvit som är mest speciell för mig är Väinö Linnas Här under polstjärnan. Det är en trilogi som jag läser om och om igen och jag tröttnar aldrig på den. Jag har hittills läst den 5-6 gånger och det lär inte dröja alltför länge innan det är dags igen. Trilogin består av

(titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)Högt bland Saarijärvis moar 

Upp, trälar
Söner av ett folk13 kommentarer:

 1. Älskar omslagen! Fantastiskt fina.

  SvaraRadera
 2. Oh, vad glad jag blev som finlandssvenska när jag såg att du valde Väinö Linnas: Här under Polstjärnan (täällä pohjantähden alla). Jag läste den ett bra tag sedan och fullständigt älskade den.

  Och precis som du sa är det ofta svårt att välja bara en, vilket jag inte heller gjorde den här gången och ändå fick jag inte med den viktiga som du kom ihåg :)

  http://binasbooks.blogg.se/2017/january/basta-utmaningen-romansviter-2.html

  SvaraRadera
 3. minns inte just nu om jag läst igenom Linnas trilogi men jag tror det... filmerna har jag sett.

  SvaraRadera
 4. Jag vet att vi läste Väinö Linna i gymnasiet, men jag minns inte alls vad. Tycker mig känna igen Upp, trälar! men är inte säker.

  SvaraRadera
 5. Har läst hans Okänd soldat, men aldrig hört talas om den här :)

  SvaraRadera
 6. Väinö Linna har jag läst något av men osäker på om jag läst en bok eller flera.

  SvaraRadera
 7. Den serien vill jag läsa, måste skriva ned den. Tack för tips!

  SvaraRadera
 8. Men hjälp, jag har inte läst Linna alls. Får nog bli en målsättning under året.

  SvaraRadera
 9. Tack för påminnelsen. Denna serie har jag funderat på att läsa för länge sedan men så har det inte blivit av.

  SvaraRadera
 10. Försökte mig på Okänd soldat, men det gick inte alls. Kanske borde prova dessa istället? Vill verkligen ge författarens böcker en andra chans.

  SvaraRadera
 11. Tack för tips, hade inte hört talas om dessa böcker tidigare :)

  SvaraRadera
 12. När jag gjorde lumpen fick vi se filmen Okänd soldat efter Linnas roman. Den här romansviten kände jag inte till, men nu blir jag lockad och nyfiken. Det får nog bli ett biblioteksbesök längre fram i vår.

  SvaraRadera