lördag 21 januari 2017

Bästautmaningen - Tegelsten


Idag är en sån där icke-dag för mig, då jag tycker att jag hela tiden håller på med något men åstadkommer ingenting. Grannen ska ju komma över på middag så jag ska plocka undan lite så det inte ser alltför stökigt ut, men ju mer jag plockar desto stökigare ser det ut, tycker jag, de där papprena och böckerna ynglar av sig på en sekund.
Men jag ska ta en paus från plockandet och istället delta i Lyrans Bästautmaning. Lyran uppmanar

Berätta om den bästa tegelsten du läst! Begreppet tegelsten är lite flytande, men kanske passar det böcker som omfattar mer än ungefär 500 sidor.

--------------
Jag älskar tegelstenar...för det mesta! Den ska såklart vara så bra att man omslukas av den och vill veta mer hela tiden. Och eftersom jag älskar tegelstenar så har jag såklart läst en hel del sådana. Att plocka ut en enda är helt enkelt omöjligt så jag plockar ut ett par stycken av de bästa

Av de tegelstenar jag läst innan jag började blogga är den bästa


Anna Karenina av Lev Tolstoj (titeln är länkad till förlagets sida och där finna mer info om boken)
Nästan 900 sidor
Den här läste jag för väldigt länge sen och är idag rätt så sugen på en omläsning för att se om jag fortfarade gillar den lika mycket som då.


Av böckerna jag läst under de senaste tiden (dvs sen jag började blogga) är det en som jag inte hade förväntat mig att jag skulle tycka om så mycket som jag gjorde


Jag är Pilgrimen av Terry Hayes (titeln är länkad till recensionen och där finns mer info om boken)
Helst hade jag nog velat göra en hel lista med tegelstenar så att jag fått med Shantaram, Doktor Zhivago osv osv osv, men det får räcka med de här den här gången.

14 kommentarer:

 1. Anna Karenina - är inte säker att jag läst, men sett filmen. Bra!

  SvaraRadera
 2. Anna Karenina har jag bara sett som film, gillar det ryska.

  SvaraRadera
 3. Har låst båda och gillat båda. Även för mig gäller att jag blev lite överraskad över hur bra jag tyckte att Jag är Pilgrimen var :)

  SvaraRadera
 4. Anna Karenina står här och väntar, ännu oläst. :)

  SvaraRadera
 5. Jag har ju inte lyckats ta mig genom AK just p g a att boken är så tung och otymplig att läsa. Den skulle jag vilja ha i e-format.

  SvaraRadera
 6. Anna Karenina skulle jag vilja försöka läsa. I stort sett bara läst böcker en klassisk rysk författare (Dostojevskij), men av denne desto fler verk. :)

  SvaraRadera
 7. Anna Karenina har jag tänkt läsa någon gång. Jag funderade också på att tipsa om Pilgrimen, men valet föll till slut på en annan bok :)

  SvaraRadera
 8. Jag tror att jag var lite för ung då jag läste Anna Karenina. Jag läste hela boken men tyckte den var lite tung, fast ändå delvis bra. Kanske något jag borde läsa om...

  Jag gillar verkligen tegelstenar och precis som du har jag svårt att välja, men här har jag gjort ett val till slut:
  http://binasbooks.blogg.se/2017/january/basta-utmaningen-tegelstenar-2.html

  SvaraRadera
 9. När jag läste Anna Karenina var jag mest lättad att ha gjort det..

  SvaraRadera
 10. Anna Karenina tyckte jag mycket om när jag läste den! Spännande med omläsning, blir intressant att höra vad du tyckte, om du läser om. ;)

  SvaraRadera
 11. Både Anna Karenina och Jag är pilgrimen är böcker som jag väldigt gärna vill läsa framöver.

  SvaraRadera
 12. Trodde länge att jag läste Anna Karenina på gymnasiet, men är nu mycket tveksam till om det verkligen var så, tror mest jag läst om den:)

  SvaraRadera
 13. Båda två är böcker jag verkligen vill läsa. Frågan är bara när :)

  SvaraRadera
 14. Anna Karenina är jag nyfiken på. Jag är Pilgrimen fick vara med hos mig med, oväntat bra bok ju.

  SvaraRadera