söndag 29 januari 2017

En smakebit på søndag - Parfymsamlaren

Den här helgen har hittills varit riktigt bra. Jag har inte läst så mycket som jag hade tänkt, däremot har jag pysslat med en hel del annat och så har jag sovit. I vanliga fall sover jag ju inte speciellt mycket, bara ungefär 3-5 timmar per natt, men ibland så kommer det dagar då jag sover mer och det är skönt. Lördagen var en sådan dag. Först sov jag uppemot 6 timmar på natten och sen på kvällen somnade jag i soffan och sov ett par timmar till. Enda problemet är att jag såklart är hur pigg som helst nu på natten och lär få svårt att somna när det väl är dags att göra det.. Men för mig är det ju egentligen inte ett problem, jag ska ju inte upp för att jobba utan kan ligga kvar i sängen så länge jag vill.På söndagen tänkte jag försöka komma i gång med läsningen igen.Men först är det dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten.
En smakebit på søndag går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser. Det finns bara en regel = no spoilers!

---------------------

Min smakbit kommer från sidan 9 i Parfymsamlaren av Kathleen Tessaro (titeln är länkad till Bokus sida och där finns mer info om boken)"Hon skulle ta på sig sin bästa marinblå dräkt och sitta i främsta raden med de rättrogna. Tillsammans skulle de höra den unge prästen, fader Paul, kämpa för att göra den heliga skriften förståelig och använda hela sin begåvning för att tillämpa den på nutiden. Det lyckades inte alltid. Han kunde inte rättfärdiga inkonsekvenserna, hade ännu inte förstått att det var just dessa som var själva mysteriet. Men hans skickliga tankesprång tilltalade henne nästan lika mycket som de tilltalade honom själv. Ofta tvingades han leta igenom sjok av möjliga hebreiska översättningar av ett verb innan han äntligen lyckades förklara någon stor andlig motsägelsefullhet. Men hans heroiska försök gick inte Eva förbi. Hon uppskattade folk som ansträngde sig, särskilt när deras kamp var uppenbar och till allmän beskådan."28 kommentarer:

 1. låter intressant, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. Jag har ju sett den på en del bloggar den senaste tiden, den låter intressant.

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten, känner igen titeln i alla fall. Själv äter jag tabletter för att kunna somna, men sen blir jag väldigt trött av dem. Men det är väldigt skönt när man får sova en hel natt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag reagerar lite märkligt på en del tabletter så det hoppar jag över.

   Radera
 4. Lockande smakbit - ska genast spana in boken hos Bokus!
  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Parfymsamlaren vill jag läsa! Verkar som en bra bok :)

  SvaraRadera
 6. Obekant för mig men det låter intressant. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. På norsk heter den Duft av parfyme. Har lest om den på nettet og høres spennende ut

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten. Har den oläst i min läsplatta.

  SvaraRadera
 9. jag känner igen omslaget, men jag vet inte varifrån. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 10. Tack för smakebiten väldigt snyggt omslag

  SvaraRadera
 11. (ut i dagsljus en kvart så kroppen vet att man ska sova på natten)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte för mig. Jag är nattmänniska och har mer och mer insett att jag får lov att ha en alldeles egen dygnsrytm.

   Radera
 12. Denna har jag läst. Tyckte den var underhållande men det var något som gjorde att jag inte fastnade fullt ut för den. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera