söndag 9 december 2018

En smakebit på søndag - Kärlek, bakelser & en mops

Förra helgen hade vi problem med nätkopplingen så då missade jag En smakebit på søndag, men nu är allt i ordning igen och då är det dags att delta igen. Den här helgen är det matlagning som gäller, vi lagar julmat så vi inte behöver stressa sen närmare jul. Maken har satt upp lite ljusslingor och annat på tomten så snart är det bara pyntandet inomhus som är kvar att göra. Det är skönt att ha allt sånt klart så man slipper stressa alltför mycket under julveckan. Så på lördagen lagade maken rejält med köttbullar och på söndagen är det kålrotslåda som gäller. Men söndagen börjar i alla med En smakebit på søndag som anordnas växelvis  av norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

------------

Min smakbit kommer från sidan 3 i Kärlek, bakelser och en mops av Annie England Noblin (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)"Hunden kom med huset, eller så var det huset som kom med hunden. Hur som helst, hur meningen än var uppbyggd, så var det uppenbart att huset och hunden kom tillsammans.
Brydie Benson såg ner på den tjocka pälsbollen på golvet framför sig. Tungan hängde ut ur munnen, som om den aldrig gjorde något annat. Dregel droppade från den utstickande tungan och samlades i en liten pöl på trägolvet mellan dem.
Brydie backade ett steg. "Är det säkert att den inte kan bo hos någon släkting, eller så?" frågade hon. "Jag är ingen hundmänniska direkt." Även om hon inte var helt övertygad om att det hon tittade på verkligen var en hund."

14 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten - den här boken ligger och väntar här hemma.

  SvaraRadera
 2. inte kul med hund om en inte gillar hund. jag vill inte ha en dreglande pälsboll, men gärna en annan. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Den här läste jag för en tid sedan Charmig.

  SvaraRadera
 4. Den har jag sett ganska mycket av den senaste tiden. Det är ju liksom lite säsong för julböcker :)

  SvaraRadera
 5. Underbara mopsar! Tack för smakbit och trevlig andra advent

  SvaraRadera
 6. Dreglande pälsboll låter ju kanske inte jättelockande.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten. Verkar som en trevlig bok.

  SvaraRadera
 8. Kålrotslåda är gott. Boken var ny för mig, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 9. Så flott smakebit, og bokomslaget var helt herlig:)

  SvaraRadera
 10. Den är jag sugen på men verkar inte finns som ljudbok

  SvaraRadera