söndag 16 december 2018

En smakebit på søndag - Kärlekens dårar

På lördagen åkte maken iväg till Upplands Väsby i Stockholm för att inhandla lite finska matvaror åt oss så vi har till jul, det är alltså sånt som jag inte riktigt orkar eller vill fixa till själv här hemma. Jag stannade hemma och tillbringade tiden med att läsa. På söndagen tänkte vi ta fram lite julpynt och pynta inomhus i lugn och ro så allt är klart sen och så ska vi kanske också laga lite julmat in i frysen så är det bara att ta fram sen och värma när det väl är dags. Men söndagen börjar i alla fall med En smakebit på søndag som den här gången anordnas av Betraktninger ~ tanker om bøker. Det går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!

-----------------------

Min smakbit kommer från sidan 202 i Kärlekens dårar av Joanne Harris (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)

"Jag föll på knä på gången. Doften av lavendel och rosmarin var tung och nostalgisk. Det var inte första gången - tanken var alltmer påträngande - som jag undrade vad Korpen hade för plan. Om jag bara visste vad han hade i sinnet, då kanske jag kunde få en hållhake på honom. Fanns det guld i klostret som han planerade att lägga beslag på med sina giriga händer? Hade han på något sätt upptäckt att det fanns en hemlig skatt, som han hoppades jag skulle hitta när jag grävde brunnen? Vi hade allihop hört berättelser, förstås, om munkarnas skatter, nedgrävda under kryptor, inmurade i uråldriga väggar. Men det där är mina romantiska fantasier igen. Giordano beklagade dem djupt, och föredrog matematikens poesi framför äventyrens. Det kommer att sluta illa för dig, flicka lilla, brukade han säga med sin torra röst. Du har en sjörövares själ. Och sedan, med glimten i ögat när jag verkade tycka om jämförelsen: En sjörövares själ och en åsnas sinnelag. Såja, tillbaka till den här formeln..."


15 kommentarer:

 1. gillar Joanne Harris, osäker om jag läst denna, tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 2. det blir inte så mycket finskt i år, min bror gör kålrotslåda

  SvaraRadera
 3. tack för smakebiten! kände inte till boken tidigare.

  SvaraRadera
 4. Joanne Harris har jag inte läst, än, men jag ska så småningom.

  SvaraRadera
 5. Författaren finns med på listan över böcker jag vill läsa. Denna bok har jag dock inte hört talas om tidigare.

  SvaraRadera
 6. Känner igen författarnamnet men det är nog allt tror jag. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Känner till författaren men tror inte att jag har läst något. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 8. Nydelig smakebit, denne må på leselisten :)

  SvaraRadera
 9. Tack för smakbiten. Låter som en bok jag skulle vilja läsa.

  SvaraRadera
 10. Det var länge sedan jag läste Harris, 2006 och 2004 och jag måste säga att jag inte fick smak för henne. Men omslaget är fantastiskt, nästan så man får lust att testa igen. Ha en fin tredje advent

  SvaraRadera
 11. Tack för smakbiten. Inte läst något av författaren, men vilket lockande bokomslag!

  SvaraRadera
 12. Den type romantiska fantasier kunne jeg også ha. Gull eller skatter har en egen type forlokkelse. Hvertfall hvis en kunne finne noe gammelt som er gjemt :-)
  Ha en riktig fin søndagskveld!

  SvaraRadera
 13. Jag brukar gilla historiska romaner. Kanske kan vara något för mig.

  SvaraRadera
 14. Jag tror att jag har läst den där. Har några fler böcker av författaren olästa i hyllan.

  SvaraRadera
 15. Jag har gillat vad jag läst av Joanne Harris, men tror inte jag har läst den här.

  SvaraRadera