torsdag 6 december 2018

Hett i hyllan #173

Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Monika säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

----------------------

Jag hittade en bok som jag skaffat för väldigt länge sen


Tvillingsystrarna av Tessa de Loo (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)
Baksidestext:
"När tvillingsystrarna Anna och Lotte är sex år dör deras föräldrar och det sammansvetsade syskonparet skiljs åt. Anna växer upp hos farfadern i ett strängt katolskt lantbrukarsamhälle i Tyskland. Lotte skickas till radikala släktingar i Nederländerna. Dåliga familjerelationer och kriget gör att kontakten mellan de två systrarna snart upphör. Många år efter andra världskrigets slut möts de igen.
Det visar sig att Anna har gift sig med en tysk nazisoldat och Lotte med en judisk man. Båda männen avled under andra världskriget. När kvinnorna på slumpens vägar möts på ett kurbad i Belgien nystas deras parallella historier upp. Gradvis går det upp för dem vilka de är. Har blodsbanden överlevt både krigets fasor och de många åren isär? Klarar de att hitta tillbaka till sin gemensamma identitet?"
Den här boken har jag nog köpt innan jag började blogga, dvs före 2012, eftersom den inte finns med på bloggen. Det är helt säkert köpt på loppis, jag kan ju se att den inte är ny. När jag läser baksidestexten så förstår jag helt och hållet varför jag köpt den för jag blir intresserad nu också. Att jag ännu inte läst den beror nog på den gamla vanliga tidsbristen.
2 kommentarer:

  1. Du har nästan alltid böcker som jag aldrig har hört talas om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag instämmer! Men det är ju härligt i dessa tider när så många bloggare skriver om samma böcker!

      Radera