torsdag 13 december 2018

Hett i hyllan #174


Dags att visa upp hyllvärmare i Monikas Hett i hyllan. Hon säger

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

--------------

Den här gången har jag plockat fram en bokreabok

De tio härskarna av Christian Mørk (titeln är länkad till förlagets sida där det finns mer info om boken)
Baksidestext
"Den unge agronomen Victor Tallent har lyckats genmanipulera ett ris, som skulle kunna rädda jordens alla fattiga från svält. Han blir inbjuden till en kongress i Venedig för att berätta om sina forskningsresultat, men väl på plats saboteras hans presentation och han inser att ingen är intresserad.
Samtidigt som han förälskar sig i sin blinda tolk - den vackra och spännande Arabella, börjar han känna sig iakttagen. När en av hans förföljare hittas mördad och Arabella försvinner tror omgivningen att han har blivit galen. Förtvivlad och förnedrad tvingas Victor lämna Venedig, men fientliga skuggor fortsätter jaga honom och någonstans därute lurar en konspiration bestående av tio mäktiga män.
Tusentals har tidigare fått sätta livet till som har ifrågasatt deras makt och nu är Victors liv i fara. Vem kan han lita på och vem står på hans sida? Att lita på fel person kan innebära livsfara."


Den här boken var en av de sista böckerna jag köpte på bokrean 2014. Jag hade läst Darling Jim av den här författaren tidigare och tyckte den var bra så när jag såg den här till ett bra pris på rean slog jag till. Darling Jim var ju lite åt skräckhållet till och trots att jag gillade den så är det nog mycket därför den här boken fått stå kvar i bokhyllan som hyllvärmare. Men nu tycker jag nog att det snart är dags att läsa den.

3 kommentarer:

  1. Den vill jag också läsa eftersom jag gillade Darling Jim :)

    SvaraRadera
  2. Boken känner jag inte till, men författaren är jag nyfiken på.

    SvaraRadera
  3. Den boken kände jag inte till. Låter på beskrivningen som den är en blandning av rätt olika saker

    SvaraRadera