fredag 9 september 2016

Bokbloggsjerka 9-12 september (tema: födelsedag)

Ännu en grå och kall dag! Så idag blir det, utöver läsning, lite städning också. Men jag fick en trevlig överraskning. Brorsan ska komma på besök (han är singel och brukar ofta komma och tillbringa helgen hos oss som en liten semester + att han då får äta lagad mat, hehehe) och han ringde och talade om för mig att på lördag ska min man och jag hålla oss borta från köket för då ska han laga middag åt oss. Det blir riktigt trevligt att bli bjuden på middag!

Men innan jag börjar plocka och städa tänkte jag delta i Annikas bokbloggsjerka. Hon fyller år på måndag och frågar

Har du några ”bokliga” minnen av en födelsedag som ligger dig extra varmt om hjärtat? Hur skulle en perfekt födelsedag kunna se ut om du fick bestämma? Eller har du något annat att berätta som är kopplat till en födelsedag (antingen riktig eller fiktiv)?

-----------
Grattis i förskott Annika och hoppas du får en trevlig resa till Barcelona!

Usch, jag gillar inte födelsedagar! Helst skulle jag vilja slippa allt sånt, men jag har gått med på att "fira" så länge firandet innebär att jag får ta det lugnt och slipper alla måsten just den dagen. Som tur är så har jag en förstående make så vi har inrättat vår alldeles egna sätt att fira födelsedagar. Nånting som det inte tummas på är att den som fyller år ska inte behöva laga mat utan födelsedagsbarnet får bestämma vad det ska vara för mat och den andra lagar maten. Ska det vara något speciellt så blir man bjuden på hotellfrukost på ett lite bättre hotell med överdådig frukostservering. Presenterna är det lite samma med - födelsedagsbarnet får bestämma vad hen vill ha och så får hen det. Min mardröm var de åren då man fick presenter från halva släkten i form av kläder som man inte skulle sätta på sig om man så fick betalt, böcker som man redan läst eller absolut inte ville läsa och diverse andra prylar som man varken ville ha eller hade användning för.

Min drömfödelsedag är precis som vi har det nu eller kanske en ännu bättre som ska komma. Nästa gång jag fyller jämnt så har vi bestämt att vi ska resa bort...och det ser jag fram emot.

Mitt enda bokliga minne av födelsedagar är att min pappa alltid köpte böcker åt mig som födelsedagspresent, julklapp osv. Och en speciell födelsedag fick jag en bok som jag hade suktat efter hur länge som helst och som jag tyckte var så dyr att jag inte ens vågade drömma om den. Men på min födelsedag så fanns just den boken som en av presenterna. Boken var Den fläckiga sfinxen av Joy Adamson.15 kommentarer:

 1. Ja mardrömmen är verkligen de där paketen man inte vill ha :/ Man vill inte ens öppna dom och sen ska man se glad ut...

  SvaraRadera
 2. En solig fin höstdag - och jag gillar alla tillfällen till fest!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar födelsedagar, men de ser ut ungefär som era. Man slipper laga mat och de flesta presenterna är från önskelistan. Fast min make är himla bra på överraskningar som är sånt jag kunde ha önskat mig om jag kommit på det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min ma är urusel på överraskningar - försöker han någon gång så brukar det sluta i katastrof...

   Radera
 4. Vi går alltid ut och äter födelsedagsmiddag, så då slipper ju den som fyller år också att laga mat :)

  SvaraRadera
 5. Skönt att resa bort när en fyller jämnt, funderar också på att göra det nästa gång det är dags för det ;)

  SvaraRadera
 6. Känner precis så som du beskriver i början :)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att födelsedagar blir mer och mer avslappnade ju äldre man blir. Vi har helt tagit bort presenterna och umgås bara. Väldigt skönt.

  SvaraRadera
 8. Mina barn får en lista i förväg så allt är frid och fröjd

  SvaraRadera
 9. klart att en ska slippa laga mat! det är väl det allra minsta!

  SvaraRadera
 10. Presenter med onödiga prylar är verkligen överflödigt. Tur att sånt verkar gå bort alltmer för de flesta. ;)

  SvaraRadera
 11. Här har vi haft så att den som fyller år får önska vad det ska vara för mat, och den blir det enligt önskemål. Så gjorde vi när jag var barn också och jag önskade alltid rostbiff och potatissallad, min mammas hemlagade. Det var gott!

  SvaraRadera
 12. Jag förstår precis vad du menar med de där plaggen som fanns i mjuka paket från välmenande släktingar ... Huuu! Jag firar typ inte alls längre och det passar mig perfekt.

  SvaraRadera