torsdag 1 september 2016

Hett i hyllan #55


Nog känns det att hösten är här! Ute är det grått och det är inte heller riktigt tillräckligt varmt för mig så nu är de tjocka mysbyxorna och tröjorna framtagna och tas på direkt på morgonen. Jag måste ju öppna ytterdörren så att pojkarna får gå ut men som tur är så brukar de inte vilja vara ute speciellt länge och när de väl är inne kan jag stänga dörren igen.
Nu är det i alla fall torsdag och då är det dags för Monikas Hett i hyllan. Hon skriver

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
--------


Boken jag visar upp idag är köpt på en bokrea för något år sedan

Den stygga flickans rackartyg av Mario Vargas Llosa (titeln är länkad till förlagets sida och där finns mer info om boken)Jag har läst ett par andra böcker av Vargas Llosa (Bockfesten, Keltens dröm) och tyckte mycket om dem så det var en självklarhet att köpa den här när den nu fanns till nedsatt pris. Jag vet att jag haft den i hand ett flertal gånger och funderat på att ta itu med den, men av någon anledning har det sen aldrig blivit av. Men nu känner jag att jag definitivt måste ta mig tid att läsa den här.5 kommentarer:

 1. lyssnade på honom på Bokmässan, men boken väntar än i bokhyllan

  SvaraRadera
 2. Det här är i alla fall en författare jag känner igen namnet på :)

  Här är det fortfarande lite halvsomrigt och det är shorts som gäller, inomhus :)

  SvaraRadera
 3. här har det varit varmt på dagen, men klockan fem började det blåsa och blev kallt. har en känsla av att jag försökte läsa denne, men att det inte gick så bra

  SvaraRadera
 4. Författaren känner jag ju väl till, men boken tror jag aldrig jag hört talas om.
  Här är det varmt på eftermiddagarna, men kyligt på nätterna

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst något av Mario Vargas Llosa, men jag har haft Bockfesten på spanska i hyllan sedan jag gick i gymnasiet. Drar mig lite för att läsa den.

  SvaraRadera