söndag 4 september 2016

En smakebit på søndag - Barn nr 8


Äntligen en helg då jag har mycket lästid. Under lördagen var det också sånt väder, grått och regn, att det var riktigt skönt att sitta inne och läsa.
Men nu är det dags för En smakebit på søndag som anordnas av Flukten fra virkeligheten. Det hela går ut på att man ska bjuda på en smakbit från boken man läser och det finns bara en regel = no spoilers!Min smakbit kommer från sidan 94 i Barn nr 8 av Kim Alkemade (titeln är länkad till Bokus och där finns mer info om boken)
"När sköterskan kom tillbaka och räckte föremålen till doktor Solomon började Rachel inse att hon begått ett hemskt misstag. Hon hade sett när doktor Hess trädde ner en sådan slang genom munnen på andra barn, sett att de kväljdes och grät när han sa åt dem att svälja den. Hon försökte säga att hon skulle dricka milkshaken men det var för sent. Sköterskan lutade Rachels huvud bakåt och höll fast det medan doktor Solomon petade ner gummislangen i halsen på henne. Rachel blev panikslagen och kände att hon måste kräkas.
"Gör det inte svårare än det behöver vara", sa doktor Solomon.
Tårarna rann ur ögonvråna ner i öronen medan Rachel kväljdes av slangen. När den äntligen var nere höll doktor Solomon upp tratten ovanför Rachels huvud medan sköterskan hällde ner bariumvätskan."


12 kommentarer:

 1. Det verkar vara en gruvsam bok!

  SvaraRadera
 2. Hu, vad hemskt! Men boken låter intressant :) Här har det också varit regnigt och grått och det passar ju perfekt för läsning!

  SvaraRadera
 3. Ja, det där har jag varit med om. Inte så trevligt.

  SvaraRadera
 4. Den här verkar läskig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Okej, något skall röntgas... Får nog kolla upp vad det gäller, känner inte till boken. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 6. Usch och fy vilken behandling!
  Tack för smakbiten - här regnar det idag och det ska bli läsa av!

  SvaraRadera
 7. Men, vad hemskt! Boken låter dock intressant. Tack för tips och smakbit!

  SvaraRadera
 8. Hugaligen så hemskt!
  Nu vill jag ju veta varför - och hur det går ... men ändå vet jag inte om jag vill läsa boken ;)

  SvaraRadera
 9. Oh, vilken vidrig sak att utsättas för.

  SvaraRadera